ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει, το επόμενο διάστημα, σε σαρωτικές συνενώσεις Δημόσιων και Δημοτικών Επιχειρήσεων. 
Οι κατά τόπους ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης) θα συνενωθούν τουλάχιστον ανά τρεις ή και όλες σε κάθε νομό σε μία και το ίδιο θα συμβεί και με τα Λιμενικά Ταμεία. 

Το νομοσχέδιο που αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή έρχεται να συμπληρώσει το νόμο που ψήφισε πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ, για τη διαχείριση νερών και αποβλήτων, και αναμένεται πολύ σύντομα να προωθήσει ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, την είσοδο των ιδιωτών στο κερδοφόρο αυτό πεδίο. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνδιαμορφώσει μια ακόμα χειρότερη κατάσταση από αυτή που υπάρχει σήμερα για τους καταναλωτές που θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά το νερό και τις υπηρεσίες αποχέτευσης. 

 Αλλωστε είναι βέβαιο ότι με τον ασφυκτικό έλεγχο και τον καθορισμό από τη Ρ.Α.Α.Ε.Υ της τιμολογιακής πολιτικής των ΔΕΥΑ θα πρέπει να περιμένουμε κατακόρυφες αυξήσεις στην τιμή του νερού και στις άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από τις ΔΕΥΑ. Και προφανώς σε δεύτερη φάση και του νερού που διαχειρίζονται οι Δήμοι για ύδρευση και άρδευση όπως η Μεγαλόπολη.

 Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι μέσα από αυτό το νέο πλαίσιο θα υπάρξει επί ποινή υποχρεωτικότητα στη σύνδεση με τους βιολογικούς καθαρισμούς, όπου λειτουργούν, με σοβαρά πρόστιμα για όσους αδιαφορήσουν.

Σχόλια