Το πελατειακό κράτος αναγέννηθηκε απόψε

Κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας στη ΔΕΗ, «μαχαίρι» στις εκπτώσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης για εργαζόμενους και συνταξιούχους, ξεπούλημα της ΔΕΠΑ και κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργικό Συμβούλιο.  


Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 10 άξονες που προωθεί ιδιωτικοποιήσεις και αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Καταργείται η μονιμότητα για τους νεοπροσλαμβανόμενους στη ΔΕΗ και γίνονται αδιαφανείς οι διαδικασίες προσλήψεων αφού το ΑΣΕΠ θα κάνει μόνο έλεγχο νομιμότητας.
 Με αυτό τον τρόπο θα καταργηθεί γενικά η μονιμότητα. (γεγονός που ίσως ήταν θετικό σε μια σωστή επιχείρηση μιας υγιούς κοινωνίας,  αλλά στα δικά μας δεδομένα μόνο προβλήματα δημιουργεί)

Όπως ανέφερε ο Υπουργός πριν από λίγο στον ΑΝΤ1, η εθελούσια έξοδος στη ΔΕΗ θα γίνει με τις ίδιες προϋποθέσεις που είχαν γίνει το 2012 στον ΟΤΕ.

Επιπλέον, σε ότι αφορά τους εργαζόμενους της ΔΕΗ προβλέπεται η κινητικότητα τους μεταξύ των θυγατρικών εταιρειών.

Επίσης επιτρέπονται εθελοντικές μετακινήσεις εργαζομένων από τη ΔΕΗ στο δημόσιο, ρύθμιση που αφορά εργαζόμενους που θα πρέπει να μετακινηθούν, για παράδειγμα, λόγω απολιγνιτοποίησης. Εκείνοι που θα θέλουν να μετακινηθούν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας του δημοσίου.

 Καταργείται και η μονιμότητα των γενικών διευθυντών και διευθυντών. Θα επιλέγονται πρόσωπα και εκτός ΔΕΗ και θα υπογράφουν συμβάσεις τριετούς διάρκειας.

Δηλαδη με λίγα λόγια μια πελατειακή επιχείρηση κατασκευάστηκε σήμερα.

Παντού θα χρειάζεσαι βύσμα για να επιβιώσεις στη νέα ΔΕΗ.
 Βύσμα για να μείνεις στη δουλειά αφού θα κρίνεσαι από τους πελατειακά διορισμένους  διευθύνοντες,
βύσμα για να παρεις μετάθεση,
βυσμα για να γίνεις μεσαίο ή ανώτερο στέλεχος.

Επιπλέον με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση διχάζει τους εργαζόμενους και εξαφανίζει κάθε διάθεση αντίδρασης σε κάποιους από αυτούς, αφού πολλοί  καιροσκόποι θα θέλουν να διαλύθεί η ΔΕΗ για να γίνουν υπάλληλοι δημοσίου
 και μελλοντικά  κάποιοι νέοι εργαζόμενοι θα φοβούνται την απόλυση και δεν θα αντιδρούν σε τίποτα.

Μεγάλο θύμα οι τοπικές κοινωνίες η Εθνική οικονομία και οι μελλοντικές γενιές.

Καλή μας νύχτα...



Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολοι ξέραμε τι σημαινει ΝΔ. Αφου τους βγαλαμε αυτοδυναμους καλα να παθουμε.
Και με αυτους τους συνδικαλιστές κομματοσκυλα, ειμαστε χαμενοι απο χερι. Τουλάχιστον η τηλεοραση και τα σχολια κανουν πολυ καλη δουλεια και τα παιδια μας θα ειναι πολυ ηλιθια για να καταλαβουν τι εγκλήματα κατα του μελλοντος εκαναν οι γονεις τους και έτσι δεν θα μας κατηγορουν :)