Δελτίο Τύπου Παλλάδιον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΣΗΣ - ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΑ "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ "ΕΞΕΛΙΞΗ" ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ 

 Ο ουσιαστικός διάλογος που αναπτύχθηκε, οι αξιόλογες ομιλίες που ακούστηκαν καθώς και η ικανοποιητική συμμετοχή του κόσμου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της επιστημονικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/9/19 στο Άργος με πρωτοβουλία του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών ΕΞΕΛΙΞΗ.

 Κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, που φιλοξενήθηκε στην καλαίσθητη Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος", ειδικοί διαφόρων ειδικοτήτων προσπάθησαν να προσεγγίσουν διεπιστημονικά τις αναπτυξιακές διαταραχές και τα προβλήματα στη μάθηση. Την αρχή έκανε ο γνωστός Νευροψυχολόγος - Κλινικός Αναλυτής Χαρτογράφησης Εγκεφάλου κ. Μάριος Σεβρισαριανός ο οποίος ανάλυσε το ρόλο των Νευροεπιστημών στις αναπτυξιακές και μαθησιακές διαταραχές, στη συνέχεια η Λογοθεραπεύτρια κ. Πέννυ Καπετάνιου αναφέρθηκε στις διαταραχές λόγου και ομιλίας στα παιδιά τονίζοντας τη σημασία των δεξιοτήτων επικοινωνίας. 

 Αμέσως μετά η έμπειρη Εργοθεραπεύτρια κ. Αγγελική Δρούγκα στην ομιλία της ανάλυσε τη διαδικασία της αισθητηριακής ολοκλήρωσης και υπογράμμισε το ρόλο της Εργοθεραπείας στις δυσκολίες της ανάπτυξης. Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με την Ψυχολόγο κ. Ιωάννα Ξυδέα να αναλύει τα προβλήματα μάθησης στην παιδική ηλικία και να επικεντρώνεται στη συμβουλευτική των γονέων και ολοκληρώθηκαν με τον Οπτομέτρη κ. Ιωάννη Σουλτανίδη ο οποίος μίλησε για το ρόλο του Οπτομέτρη στην παιδική όραση και γενικότερα στην επιστήμη της Όρασης. 

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η εκδήλωση κινήθηκε σε ένα υψηλό επιστημονικό επίπεδο λόγων των εξαίρετων ομιλητών ενώ το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν μεγάλο αφού στο τέλος των ομιλιών έγιναν ερωτήσεις και αναπτύχθηκε ένα γόνιμος διάλογος που έδειξε ότι ο κόσμος "διψάει" για επιστημονική ενημέρωση κυρίως για θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια, την καθημερινότητά και κυρίως για την υγεία του. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ο οποίος στην αρχή της εκδήλωσης μετέφερε τον Χαιρετισμό της Προέδρου του Κέντρου Αποκατάστασης κ. Κατερίνας Καρνιαδάκη - η οποία αν και το επιθυμούσε δεν μπόρεσε τελικά να παρευρεθεί στην εκδήλωση - και τόνισε ότι το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ θα συνεχίσει στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να διοργανώνει υψηλού επιπέδου επιστημονικές συναντήσεις σε όλη την Πελοπόννησο προκειμένου τόσο οι πολίτες όσο και οι επαγγελματίες υγείας της Περιφέρειας να ενημερώνονται έγκαιρα για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Ιατρικής Επιστήμης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο μπουφέ που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές στο φουαγιέ της αίθουσας.

Σχόλια