Συνάντηση του Προεδρείου της ΟΜΕ με τους Εκπροσώπους του ΣΜΕ για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

 
                                     
       Με απόφαση του  ΔΣ της  Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας στα πλαίσια των διαδικασιών που αφορούν την  υπογραφή ΣΣΕ, κατήγγειλε στις 5 Μάρτη 2019 την ισχύουσα ΣΣΕ και κάλεσε σε συνάντηση την εργοδοτική οργάνωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ). 
        Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΟΜΕ με Εκπροσώπους του  ΣΜΕ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 5 Απρίλη 2019. 
     Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΟΜΕ ανέπτυξαν την επιχειρηματολογία για το κατατεθέν πλαίσιο αιτημάτων του οποίου οι   κεντρικοί άξονες περιλαμβάνουν,  την υπογραφή ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ που να καλύπτει όλες τις ειδικότητες των εργαζόμενων στα Μεταλλεία, Λατομεία, Λιγνιτωρυχεία, την κάλυψη των εισοδημάτων από τις απώλειες των μνημονιακών πολιτικών  με μια αύξηση ανάλογη αυτής του κατώτατου μισθού στο  ύψος 13%, την ανάκτηση του επιδόματος των τριετών και την βελτίωση επιδομάτων - θεσμικών ρυθμίσεων.
Στην απόλυτα τεκμηριωμένη πρόταση της Ομοσπονδίας οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας όχι μόνο δεν αντιπρότειναν κάποια συγκεκριμένη πρόταση αλλά έβαλαν εκβιαστικό όρο για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων την αποδοχή από πλευράς ΟΜΕ υπογραφής Ομοιοεπαγγελματικής ΣΣΕ, απειλώντας  μάλιστα με προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στην Υπουργική Απόφαση που επέκτεινε την προηγούμενη υπογραφείσα ΣΣΕ.
Μάλιστα επέκριναν την ΟΜΕ γιατί έβγαλε  Δελτίο Τύπου που ενημέρωσε γενικότερα τους εργαζόμενους του κλάδου για την υποχρεωτικότητα της εφαρμογής της ΣΣΕ και διεκδίκησε παράλληλα με τα πρωτοβάθμια Συνδικάτα για την εφαρμογή της.
   Το Προεδρείο της ΟΜΕ απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτιάσεις της εργοδοτικής πλευράς για τη μη διατύπωση μιας συγκεκριμένης πρότασης καταγγέλλοντας την εκβιαστική τακτική της  που ενδεχόμενα εντάσσεται σε μια τακτική κωλυσιεργίας. Η ΟΜΕ ζήτησε από τους εκπροσώπους του ΣΜΕ να μεταφερθεί στη Διοίκηση του Συνδέσμου, η επιμονή της Ομοσπονδίας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων  με την άμεση κατάθεση αντιπρότασης  (εντός δύο βδομάδων).
Παράλληλα το Προεδρείο της ΟΜΕ αποφάσισε να ενημερώσει τα σωματεία μέλη της προκειμένου να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, τόσο για την εφαρμογή της ισχύουσας όσο και για την προώθηση της νέας πρότασης. 
 
ΟΙ ΜΕΤΑΛΩΡΥΧΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
                 
                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΕ

Σχόλια