ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ. ΣΥ. ΤΗΣ 21/11/2018

Από τον πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ. λάβαμε πρόσκληση το μεσημέρι της 19/11/2018, για συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. στις 21/11/2018, και τις εισηγήσεις για τα 22 θέματα της ημερήσιας διάταξης το μεσημέρι της 20/11/2018. Ανάμεσα στα θέματα (3ο και 4ο) ήταν και η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης χωραφιών στην Παλιόχουνη Ακαδίας και Σκάλα Λακωνίας για την κατασκευή του σκουπιδοεργοστάσιου, ήταν οι γνωμοδοτήσεις για Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων διαφόρων επενδυτικών σχεδίων (ιχθυοτροφείων, μονάδων ανακύκλωσης , διάθεσης αποβλήτων κλπ) με σοβαρές και δίκαιες αντιδράσεις σε κάποια από αυτά (όπως των πολιτιστικών συλλόγων περιοχής Φιλικών και Αμφιθέας), ήταν διάφορα έργα από αυτά που το τελευταίο διάστημα η Περιφερειακή Αρχή συνηθίζει βιαστικά να εκτελεί (του τύπου:  ανακαίνιση εξωτερικών όψεων Ιερού Ναού Αγ. Ιωάννη). Όπως καταλαβαίνει ο καθένας είναι αδύνατο μέσα σε μιά μέρα, ακόμη και το ξεφύλλισμα των εκατοντάδων σελίδων των θεμάτων της Η.Δ. προκειμένου τεκμηριωμένα, κατά το δυνατόν, να τοποθετηθεί κάποια παράταξη. Καταλαβαίνουμε την βιασύνη της παράταξης του κ. Τατούλη να ανταποκριθεί στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την κατασκευή του σκουπιδοεργοστάσιου, καταλαβαίνουμε το άγχος του μήπως και δεν προλάβει λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τις ιδιοκτησίες και την περιβόητη ιδιωτική χωροθέτηση. Φαίνεται πως η αγαστή συνεργασία του με την Κυβέρνηση, που εφαρμόζουν την διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης (δηλαδή μια διαδικασία που έπρεπε να εφαρμόζεται μόνο για έργα δημόσιου συμφέροντος) σε μιά ιδιωτική διαφορά (ιδιοκτητών χωραφιών και ΤΕΡΝΑ) πέρνοντας απροκάλυπτα το μέρος των συμφερόντων της εταιρείας, κάπου σκοντάφτει.
Δεν συμμεριζόμαστε καθόλου αυτή την βιασύνη!
Το αντίθετο: Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να καθυστερήσουμε, να ματαιώσουμε αυτό το αντιπεριβαλλοντικό, αντιοικονομικό, αντιλαϊκό έργο.
Συνεπώς δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας στο ΠΕ. ΣΥ. της 21/11/2018, που καλέστηκε καθυστερημένα και παράτυπα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ

Σχόλια