Οι Έλληνες φορολογούμενοι αποφεύγουν την πληρωμή φόρων με πιστωτικές

Πτώση της τάξης του 15% σημειώνουν οι πληρωμές φόρων μέσω πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα το 2018. Ταυτόχρονα οι πληρωμές φόρων στο γκισέ των τραπεζών μειώνονται κατά 10%.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, ένας στους δέκα φορολογουμένους οι οποίοι το 2017...
πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μέσω πιστωτικών καρτών, φέτος δεν χρησιμοποίησε την κάρτα του. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι πέρσι οι φορολογούμενοι εξόφλησαν μέσω πιστωτικών καρτών οφειλές προς τις εφορίες της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα το 2018 αυτή η πρακτική έχει περιοριστεί

Αυτό αποδίδεται στην ενεργοποίηση της δυνατότητας ρύθμισης των βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών σε 12 μηνιαίες δόσεις πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες μέσω Taxisnet.

Σημειώνεται πως η εφορία δίνει τη δυνατότητα σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τον λογαριασμό του φόρου εισοδήματος σε τρεις ίσες μηνιαίες δόσεις να τον σπάσουν σε 12 δόσεις. Μάλιστα για να υπαχθούν στη ρύθμιση δεν χρειαζόταν να περιμένουν να καταστεί ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, δηλαδή να ρυθμίσουν το χρέος μετά την 31η Ιουλίου.

Σχόλια