ΣΕΕΝΠ: ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 

Συναδέλφισσες – φοι 
Η πώληση του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης και όσα ζούμε το τελευταίο διάστημα, είναι η μοιραία κατάληξη της πολιτικής της απελευθέρωσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας που επέβαλε η Ε.Ε. στη χώρα μας, που υλοποίησαν πριν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που έβαλε γερά πλάτη σ’ αυτή την εγκληματική πορεία.
Στήριξαν:
Τη μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση της μισής ΔΕΗ.
Τη διάλυση του ασφαλιστικού μας φορέα.
Την παράδοση των ΑΠΕ στους ιδιώτες.
Το διαχωρισμό σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ.
Την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων.
Πριν στεγνώσει το μελάνι του Νόμου που μας πουλάει, έτρεξαν προκλητικά να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση, τη διοίκηση της ΔΕΗ και τους διευθυντές για το πως θα υλοποιήσουν την εφαρμογή αυτού του εκτρώματος και την ίδια στιγμή έστηναν «αγωνιστικά» σόου αποπροσανατολισμού εδώ και στην Αθήνα. Επιδόθηκαν σε ένα άγριο αλισβερίσι, κρυφά και φανερά για μετακινήσεις «φίλων» προς την 5η μονάδα.
Η επίθεση στα δικαιώματα μας θα συνεχιστεί πιο άγρια και σε αυτούς που θα βρεθούν στον ιδιώτη και σε αυτούς που θα παραμείνουν στη ΔΕΗ. Το υπάρχων νομικό οπλοστάσιο που συνέχεια εμπλουτίζεται, διασφαλίζει με απόλυτο τρόπο τα συμφέροντα των εργοδοτών σε βάρος μας. Δεν μπορούμε στις σημερινές συνθήκες να συνεχίσουμε αποκομμένοι, αποδιοργανωμένοι και κατακερματισμένοι σε 10-15 συλλόγους σφραγίδες και με «εκπροσώπους μας» αυτούς που πίνουν νερό στην Απελευθέρωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας και έβαλαν γερά πλάτη για να φτάσουμε εδώ, που ευθύνονται γιατί στην κρίσιμη ώρα είμαστε 40 κομμάτια.
Ήρθε η ώρα να συσπειρωθούμε σε - ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ - και μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες να οργανώσουμε την πάλη μας.
Η συσπείρωση αυτή μπορεί να επιτευχθεί  ΜΟΝΟ μέσα από το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας που από την ίδρυσή του παλεύει για την ταξική ενότητα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση (μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργολαβικοί), κόντρα στους τεχνητούς διαχωρισμούς που διασπούν τους εργαζόμενους και τους καθιστούν ευάλωτους στις ορέξεις της εργοδοσίας. Απαιτείται με συνέπεια οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους.
Χωρίς άλλες καθυστερήσεις γραφτείτε τώρα στο Συνδικάτο να βρεθούμε όλοι σε κοινή συνδικαλιστική στέγη και να το κάνουμε μετερίζι και κοινό όπλο του αγώνα μας (δεν είναι προϋπόθεση η διαγραφή για κάποιον που θα θελήσει να παραμείνει στα υπάρχοντα). 
Δεν δεχόμαστε να πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή.
Απαντάμε με ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τετάρτη 27/6/2018 και ώρα 8:00μμ σε Γενική Συνέλευση - Συγκέντρωση στην παλιά αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης (δίπλα στο Κέντρο Υγείας). 
Θα μιλήσει ο Ηλίας Μαστρολέον, αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εκλεγμένος με την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ
Να μην λείψει κανείς!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

Σχόλια