Συνέντευξη των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαικής Συσπείρωσης. Καθυστερούν πληρωμές 13 εκατομμυρίων ευρώ

Είναι η τρίτη φορά που ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του ΠεΣυ, παραβιάζοντας τον Κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αρνούνται να φέρουν για συζήτηση επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης. 
Η πρώτη αφορούσε τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην Περιφέρεια. 
Η δεύτερη αφορούσε αγωγή της αναδόχου εταιρείας στην παράκαμψη Βουτιάνων, να ξαναπληρωθεί λογαριασμός που είχε ήδη πληρωθεί. 
Και η τρίτη τώρα αφόρα τη μη καταβολή από την Περιφέρεια υποχρεώσεων 13 εκατομμύρια ευρώ σε μικρούς επαγγελματίες εμπόρους και προμηθευτές, που συναλλάσσονται με την Περιφέρεια. 
Αυτά που κάνει σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να καθυστερεί πληρωμές του Δημοσίου για να παρουσιάζει πλεόνασμα, το κάνουν οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια. 
13 εκατομμύρια ευρώ είναι ένα ποσό, που χρόνο με το χρόνο αυξάνει, λείπει από την αγορά, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, αφού αυτοί αγοράζουν τοις μετρητοίς, έχουν καταβάλει το ΦΠΑ και τις άλλες φορολογίες, και το παραμικρό ποσό είναι αναγκαίο για τα κεφάλαια κίνησης. 
Έτσι εξηγείται γιατί μια σειρά επαγγελματίες δεν συναλλάσσονται με το δημόσιο, δεν παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς, δεν δίνουν προσφορές. 
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρατηρίων καυσίμων που αρνούνται να προμηθεύσουν πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα κίνησης, αφού θα πληρωθούν πολύ αργότερα. 
Την ώρα που η διοίκηση της Περιφέρειας κρατά αυτή την ανάλγητη συμπεριφορά απέναντι στους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, είναι πολύ γαλαντόμα απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους. 
Με fast track διαδικασίες υλοποιεί τις εντολές της ΤΕΡΝΑ για απαλλοτριώσεις χωραφιών στη Παλαιόχουνη, με αδιαφανείς διαδικασίες δίνουν εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις σε εργολάβους. 
Είναι γελασμένοι οι κ κ Τατούλης και Στρατηγάκος αν νομίζουν ότι θα μας φιμώσουν. 
Θα δώσουν λογαριασμό στα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου γιατί καθυστερούν πληρωμές ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.
Σας δίνουμε τους  την επερώτηση και τους σχετικούς πίνακες, για να μην βγαίνει κάθε κυρία Μπούζα και λέει ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ λένε ψέματα. 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «13 εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτες υποχρεώσεις της Περιφέρειας σε προμηθευτές». 
 
κ. Περιφερειάρχη, 
Οι απλήρωτες υποχρεώσεις στις 31-12-2017 εκτοξεύτηκαν σε 11.134.879 ευρώ από 7.068.776 ευρώ, που ήταν στις αρχές του 2017 δηλαδή αυξήθηκαν κατά 4 εκάτ. Ευρώ ή σε ποσοστό κατά 157%. 
Προβλέπεται επίσης ότι, στο τέλος του χρόνου, του 2018 θα εκτιναχθούν σε 13 εκάτ. από 11 εκάτ. που ήταν στην αρχή της χρονιάς δηλαδή θα αυξηθούν κατά 2 εκάτ. ευρώ. 
Για να μην βιαστείτε και εκτεθείτε, λέγοντας για άλλη μία φορά ότι, το ΚΚΕ και ο Γούργαρης λένε ψέματα, σας γνωρίζουμε ότι δεν είναι δικές μας εκτιμήσεις, είναι απολογιστικά στοιχεία και εκτιμήσεις δικές σας και των Υπηρεσιών. 
Αφορούν απλήρωτες υποχρεώσεις της Περιφέρειας προς μικρούς προμηθευτές και εμπόρους της Πελοποννήσου, που στενάζουν για ρευστότητα, για κάποιες λίγες χιλιάδες ευρώ κεφάλαια κίνησης και εσείς δεν τα αποδίδετε. 
Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς προμηθευτές π.χ. καυσίμων, να μην προσέρχονται σε διαγωνισμούς, να μην δίνουν προσφορές, γιατί δεν έχουν δυνατότητα και δεν είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν την Περιφέρεια, αφού αυτοί αγοράζουν μετρητοίς και θα πληρωθούν μετά από μήνες ακόμα και χρόνια. 
Ερωτάσθε λοιπόν. 
· Που οφείλεται αυτή η εκτόξευση κατά την τελευταία χρονιά των απλήρωτων υποχρεώσεων της Περιφέρειας; 
· Τι μέτρα θα πάρετε ώστε να πληρωθούν οι προμηθευτές και να τονωθεί η αγορά με ένα τόσο σοβαρό ποσό εκατομμυρίων ευρώ; 
· Τι στόχο βάζετε για το τέλος του 2018, σχετικά με τις απλήρωτες υποχρεώσεις;

Ο επερωτών
Βαγγέλης Γούργαρης
Περιφερειακός Σύμβουλος

Σχόλια

Ο χρήστης williambli92982 είπε…
That is the suitable blog for anybody who needs to find out about this topic. You notice so much its nearly onerous to argue with you (not that I really would want…HaHa). You definitely put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, just nice! best online casino