Καταγγελία ΚΚΕ Αρκαδίας για επιθεση Ισραηλ


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγέλλουμε το νέο εν ψυχρώ έγκλημα που διέπραξαν χτες, μέρα εγκαινίων της νέας αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, τα ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Δεκάδες νεκροί και πάνω από 2.000 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από επίθεση του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος άοπλων Παλαιστίνιων, ανάμεσά τους γυναίκες, ανάπηροι, μικρά παιδιά που διαδηλώνουν ενάντια στη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και στην αναγνώρισή της ουσιαστικά ως "πρωτεύουσας" του Ισραήλ.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που αναπτύσσουν την οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία τους με το κράτος του Ισραήλ και υιοθετούν πολιτική "ίσων αποστάσεων". Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναβαθμισμένης συνεργασίας με το Ισραήλ αποτελεί αυτό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία με την πρόσφατη δήλωση Τσίπρα αναγόρευσε τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Τραμπ ως δήθεν διαμεσολαβητή ειρήνευσης, την ώρα που είναι αυτοί που πυροδοτούν την επιθετικότητα του Ισραήλ που κλιμακώνεται.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον Παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.
Η κατάπτυστη παράνομη πρόσφατη απόφαση του Τραμπ για μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, που στην πράξη, κατοχυρώνει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ταυτόχρονα με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα και τη συμφωνία με το Ιράν, που έχουν κάνει με πολλές άλλες χώρες, καθώς και οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις και βομβαρδισμοί των Αμερικανών ενάντια στο λαό της Συρίας, συνιστούν παραπέρα κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, κάνοντας τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου άμεσο, σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας σε επαγρύπνηση, αγώνα, να είναι κάθε μέρα στους δρόμους για να αποτρέψουμε αυτές τις πολιτικές που οδηγούν τους λαούς στη σφαγή.
ΤΡΙΠΟΛΗ, 15/05/2018

Σχόλια