Καμία εξέλιξη σχετικά με το δώρο των 8μηνιτών ΔΕΗ

Στον "πάγο" βρίσκεσαι εδώ και καιρό το θέμα που προέκυψε τα Χριστούγεννα του 2017 με το δώρο των 8μηνιτών ΔΕΗ.

Θυμίζουμε πως η ΔΕΗ πλήρωσε το μισό ποσό στους συμβασιούχους με λάθος -όπως έκρινε η επιθεώρηση Εργασίας- ερμηνεία του μνημονιακού Νόμου 3845/2010.

Τότε έγιναν διάφορες ενέργειες σε Μεγαλόπολη και βόρειο πεδίο και εν τέλει η Επιθεώρηση Εργασίας με επιστολή της στη ΔΕΗ, στο Εργατικό Κέντρο και στο Σωματείο Ενέργειας ανέφερε πως η μισθοδοσία των 8μηνιτών πρέπει να γίνεται με βάση τις γενικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και όχι βάση μνημονιακού νόμου του 2010 (Άρα οι 8μηνιτες πρέπει να παίρνουν ολόκληρο το δώρο. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Μετά από λίγες ημέρες έγινε συνάντηση του Πρόεδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ και την Νομική Υπηρεσία της ΔΕΗ Α.Ε. παρουσία εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και δηλώθηκε πως ο κ. Παναγιωτάκης αποδέχτηκε την απόφαση αλλά ζήτησε την έγκριση του Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας για να καταβάλει το ποσό. 

Αργότερα καθορίστηκε τριμερής συνάντηση(1:Εργατικό Κέντρο, 2:ΔΕΗ, 3:Γραμματέας Υπουργείου) την Μ.Τρίτη 3/4/18 για να κλείσει το θέμα, αλλά ο Γεν Γραμματέας του Υπουργείου δεν πήγε και έτσι η συνάντηση αναβλήθηκε.

Από τότε δεν έχει ξαναγίνει καμία ενέργεια και το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφου κανεις δεν πιέζει την κατασταση για να κλείσει το θέμα. Ολοι γλείφουν για να πάνε στην 5η μονάδα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η πρωτη τριμερης συναντηση εγινε αλλα ο γραμματεας του υπουργειου εργασιας ενω δεχτηκε την αποφαση του εποπτη εργασιας παρεπεμψε το θεμα στο υπουργειο οικονομικων. Και αυτο αρνήθηκε να πληρωσει. Οποτε παμε δικάστηκα! Κολπακια πρεπει να ειναι αυτα για να μαζεψουν λεφτα οι δικηγοροι