ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Τρίπολη 26/04/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο λαός και η νεολαία της Αρκαδίας «χόρτασε» ανάπτυξη. Δεν μας έφτανε ο Τσίπρας και η  αναπτυξιακή φιέστα, τώρα μας φέρανε και τον αμερικάνο πρέσβη για να μας πει ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλουν στην ανοικοδόμηση της Ελληνικής οικονομίας. 
Η ανάπτυξη στην οποία αναφέρονται αφορά τα κέρδη των μονοπωλίων. Καπιταλιστική ανάπτυξη για τον αρκαδικό λαό σημαίνει διατήρηση επ’ αόριστον όλων των μνημονιακών αντεργατικών μέτρων, σημαίνει παραίτηση από την πάλη για μια καλύτερη ζωή, σημαίνει χιλιάδες ανέργους στην Αρκαδία, ξεκλήρισμα μικρών και μεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, ερήμωση της υπαίθρου. Σημαίνει παράδοση λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων στους ιδιώτες, ζεστό χρήμα και επιχορηγήσεις στους καπιταλιστές για αιολικά και φωτοβολταϊκά βιομηχανικά συγκροτήματα, επιχορηγήσεις και «αποζημιώσεις» εκατομμυρίων ευρώ  για τους μεγαλοεργολάβους στα δημόσια έργα. 
Παράλληλα το αναπτυξιακό όραμα των μικρών και μεγάλων  ιμπεριαλιστών σημαίνει ένταση των ανταγωνισμών στην περιοχή μας για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών, δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, σφαιρών επιρροής, ανταγωνισμών που οι Ελληνικές κυβερνήσεις εμπλέκουν το λαό μας για το καλό των ελλήνων καπιταλιστών.
Δηλώνουμε στον κ. Πάιατ ότι δεν είμαστε ιθαγενείς για να μας ξεγελάει με καθρεφτάκια. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας, η βάση με τα πυρηνικά στον Άραξο δεν αποτελούν γέφυρα φιλίας μεταξύ των λαών της περιοχής, αλλά, αιτία για πρόσθετα δεινά.

Σχόλια