Με εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα «καλύψει» ο ΔΕΔΔΗΕ για την απεργία στη ΔΕΗ


Σύμφωνα με τα όσα έγραψε το skai.gr ο Νίκος Υποφάντης, ο ΔΕΔΔΗΕ θα αξιοποιήσει τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, τα αιολικά και φωτοβολταϊκά συστήματά.

  Ωστόσο δεν αποκλείεται στην Κρήτη να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς το ενεργειακό της σύστημα είναι αυτόνομο.

 Στην υπόλοιπη Ελλάδα αν υπάρξουν διακοπές καταγγέλουν οι συνδικαλιστές, θα γίνουν μόνο σε περίπτωση που το θέλει η κυβέρνηση και μάλιστα προτίθενται να καταθέσουν αγωγές σε περίπτωση που διακοπεί η ηλεκτροδότηση εσκεμμένα.

 Αύριο στις 11 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πρόκειται να καταθέσουν τις απόψεις τους συνδικαλιστές, φορείς και εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών, ενώ έως την Τετάρτη η κυβέρνηση θα έχει ψηφίσει το σχέδιο που προβλέπει την πώληση λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη καθώς και των ορυχείων που τα τροφοδοτούν.

 Σύσσωμη διαφωνεί η αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια» που θα βάλει την ΔΕΗ σε καθεστώς χρεοκοπίας .

 Στη Δυτική Μακεδονία, σειρά συμβούλων της συμπολίτευσης της περιφέρειας παραιτούνται, ενώ πριν από λίγο περισσότεροι από 1000 κάτοικοι διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης.


Σχόλια