Κλείνουν 2 πρακτορεία ΟΠΑΠ στη Μεγαλόπολη. Και πάρα πολλά σε όλη τη χώρα

Ένα ακόμα δείγμα για το που οδηγούν οι ιδιωτικοποιήσεις!


Αρκετοί ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Ελλάδα και 2 στην πόλη μας αρνήθηκαν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις που τους είχε προτείνει (με τελεσίγραφο να υπογράψουν καινούργια σύμβαση εργασίας ή να κλείσουν) μέσα στο 2017 η ΟΠΑΠ Α.Ε., με αποτέλεσμα να έχουν ειδοποιηθεί ότι στο τριήμερο 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου θα πρέπει να βάλουν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους.
Τότε φορτηγά της εταιρείας αναμένεται να βρεθούν στα εν λόγω πρακτορεία για να φορτώσουν τον εξοπλισμό.

Οι νέες συμβάσεις του ιδιωτικού πλέον ΟΠΑΠ προβλέπουν οτι ο ΟΠΑΠ μπορεί να παίρνει όποτε θέλει πίσω άδειες και δίνοντας νέες κατά το δοκούν, ενώ τόσο οι άδειες όσο και οι μετεγκαταστάσεις και οι οικονομικοί όροι  θα αποφασίζονται μονομερώς, την ώρα που η επένδυση στο κατάστημα, τα λειτουργικά και τα κόστη της μετεγκατάστασης θα βαραίνουν τον πράκτορα.
Περιέχει μείωση προμήθειας, γράφει για 80τ.μ. ελάχιστο εμβαδόν πρακτορείου συγκεκριμένη αποστάσεων μεταξύ τους κλπ.

Έτσι το ένα και μοναδικό πρακτορείο που δέχτηκε τους νέους όρους στη Μεγαλόπολη (συνολικά υπέγραψαν 70% των πρακτόρων) θα αναγκαστεί να μετακομίσει σε μεγαλύτερο κτήριο.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ανοίξει και νέο πρακτορείο στο κτήριο του ΟΤΕ, από Τριπολιτσιώτη πράκτορα.

Οι υπευθυνοι του ΟΠΑΠ αφού πρώτα χρησιμοποίησαν τους πράκτορες ως «ασπίδα» και μοχλό στα δύσκολα, τους πίεσαν να στηριξουν την αλλαγή του Κανονισμού για τα VLTs που επεδίωκε η εταιρεία και πίεσαν με παρέμβαση στη Βουλή, όταν ήταν να αφαιρεθεί από το πολυνομοσχέδιο η παράγραφος που θα απαγόρευε σε μια εταιρεία τυχερών παιχνιδιών να έχει e-wallet, στο τέλος αποφάσισαν να αναδιατάξουν την εμπορική πολιτική.
Το κυριότερο κεκτημένο που χάνεται για τους πράκτορες είναι η μονιμότητα της άδειας που υπάρχει με τη σημερινή σύμβαση, αφού ο ΟΠΑΠ θα μπορεί πια να την πάρει πίσω, με ή χωρίς λόγο.

Πράκτορας στην Αθήνα αναφέρει:
« Η επένδυση που υποχρεούται να κάνει ο ΟΠΑΠ -από τη σύμβαση- είναι μόνο για τον βασικό εξοπλισμό (έναν υπολογιστή, δύο εκτυπωτές, έναν ticket checker, ένα coronet, τέσσερις αποκωδικοποιητές), αλλά θέτει στόχους για κάθε κατάστημα με βάση την περιοχή και, αν για τρεις μήνες δεν πιάσουμε το 60% του στόχου, χάνουμε την άδειαΑν κάποιος, λοιπόν, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να επενδύσει ο ίδιος στο πρακτορείο του, με πρόσθετο εξοπλισμό, και υπάρχει ενδιαφερόμενος να ανοίξει κατάστημα στην περιοχή, ο ΟΠΑΠ μπορεί να πάρει πίσω την άδεια και να τη δώσει σε αυτόν που θα είναι διατεθειμένος να επενδύσει περισσότερα».

Οσον αφορά στους οικονομικούς όρους, αναφέρεταί: «Οι οικονομικοί όροι συνεργασίας καθορίζονται από την εμπορική πολιτική του ΟΠΑΠ και, σε περίπτωση τροποποίησης των οικονομικών όρων από τον ΟΠΑΠ, αν ο πράκτορας έχει αντίρρηση, δικαιούται να καταγγείλει τη σύμβαση εντός 30 ημερών χωρίς αποζημίωσηΑν δεν το κάνει, τότε έχει ανεπιφύλακτα δεχτεί το περιεχόμενο της κάθε τροποποίησης».


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πουλήθηκε ο ΟΤΕ εκλεισε το καταστημα μεγαλοπολης.
Πουληθηκε ο ΟΠΑΠ κλεινουν τα πρακτορεία.
Πουλιεται η ΔΕΗ και θα δειτε τι θα παθετε ολα τα προβατα της τηλεορασης που λεγατε να πουληθει το μπουρδελο για να βρουμε δουλεια στον ιδιωτη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν ήθελε ο ΟΠΑΠ να κινούνται τα Πρακτορεία με τους δικούς του όρους, θα έπρεπε να τα αγοράσει και να προσλάβει υπαλλήλους ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΠΛΩΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ". ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ, ΔΕΗ Κ.Λ.Π.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολοι οι μεγαλοπολίτες πρέπει να κάνουμε εμπαρκο και αποχη απο τον ΟΠΑΠ. Μας εχουν για σίγουρους πελατες τζογαδορους για αυτο τα κανουν αυτα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ksilo kai mpogiea se osa opap ypegrapsan ti nea sumbasi.
Katw oi apergospastes kai oi gliftes
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχχα κοροιδα. Τωρα που εκλεισαν τα 2 ΠΡΟΠΟ γινεται χαμος απο κοσμο στο αλλο που έμεινε. Που θα κανετε και εμπαρκο προβατα καμμενοι τζογαδοροι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοροιδα... μονοπώλιο το κινο στη Μεγαλόπολη πλέον