Κανονικά το Δώρο Χριστουγέννων στους 8μηνίτες της ΔΕΗ

Άμεσο αποτέλεσμα είχε η χτεσινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε πρώτα στη Μεγαλόπολη και μετά στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) για την περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους με 8μηνες συμβάσεις με αυθαίρετη ερμηνεία του μνημονιακού Νόμου 3845/2010
Τα μειωμένα καταβληθέντα ποσά των δώρων θα συμπληρωθούν με το υπόλοιπο ποσό τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μετά από νύξη πολλών 8μηνιτών προς τα τοπικά σωματεία υπήρξε κινητοποίηση και σήμερα το πρωί έγινε στάση εργασίας και κατάληψη  στη Μεγαλόπολη (είχε προηγηθεί καταγγελία στον επόπτη από το σωματείο εργαζομένων στην ενέργεια).

Το πρωΐ εργαζόμενος της ΔΕΗ και μέλος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας έκανε μήνυση στην αστυνομία κατά της ΔΕΗ για τα δώρα των 8μηνιτών. (Την ίδια στιγμή -σύμφωνα με πολλούς 8μηνίτες που ήταν εκεί- συνδικαλιστές επικοινώνησαν με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ. Μέλος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ τους είπε πως δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα η ΔΕΗ έχει νομικούς συμβούλους και ξέρει καλύτερα και να αποσύρουν τη μήνυση, Αλλά δεν τους άκουσαν).

Έτσι αφού η διαδικασία προχώρουσε στην Μεγαλόπολη  ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ακολούθησε κάνοντας 2ωρη στάση εργασίας 13:00-15:00. Μετά κυκλοφόρησε το παρακάτω δελτίο τυπου:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για μία ακόμα φορά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι:
Όπου ενότητα, εκεί ΝΙΚΗ
Η σημερινή κινητοποίηση προκειμένου η Διοίκηση της ΔΕΗ να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των 8μηνιτών συναδέλφων, είχε άμεσο αποτέλεσμα καθώς τα μειωμένα καταβληθέντα ποσά των δώρων θα συμπληρωθούν με το υπόλοιπο ποσό τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι η δυναμική και η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, μπορούν να έχουν άμεσα αποτελέσματα που μεταφράζονται σε άρση αδικιών οι οποίες θίγουν σκληρά εργαζόμενους και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους και συνθήκες με υψηλό δείκτη δυσκολίας.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση για την σημερινή εξέλιξη και προσδίδοντας θετικό πρόσημο στην κίνηση του Προέδρου κ. Παναγιωτάκη για άρση της αδικίας, είμαστε σίγουροι ότι οι ημέρες που ακολουθούν θα είναι πραγματικά γιορτινές, για όλους.


Δεν έγινε όμως καμία αλλαγή στα λάθη στον υπολογισμό των προσαυξήσεων των μισθών των 8μηνιτών δηλαδή:
1)προσαύξηση κανονικής νύχτας  
2) προσαύξηση Κυριακών – αργιών ημέρας 
3) προσάυξηση Κυριακών – αργιών νύχτας.

Επίσης δεν έχει γίνει ποτέ λόγος για τις συνθήκες και τους μισθούς των εργαζομένων στους εργολάβους της ΔΕΗ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι ημουν εκει. Μας ελεγαν παπατζες στην αρχη. Ολα ξεκινησαν χαρις τον σγουρακη... Και ο διευθυντης ηταν υπερ μας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα γαλατα ποτε θα τα παρουμε; ειμαστε απο το καλοκαιρι εκει κι δεν εχουμε παρει τιποτα ακομα. Αυτο με τα γαλατα ειναι χειροτερο απο το δωρο. Κινδυνευει η υγεια μας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΔΕΗ ΕΑΛΩ. ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που το ειδατε το κανονικο δωρο; υπο τη μορφη bonus θα μπει το υπολοιπο, απλα για να το βουλωσουμε. Επιδομα αδειας πασχα κλπ ξεχαστετα