ΛΥΚΑΙΑ 2017 12η Αναβίωση

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Φίλοι,
 Τα ΛΥΚΑΙΑ ,
Αρχαίοι Αρκαδικοί Πανελλήνιοι Αγώνες Αθλητισμού και Πολιτισμού, κατά τετρακόσια τουλάχιστον χρόνια, σύμφωνα με τον Παυσανία, παλαιότεροι των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, τελούνται πάλι το Καλοκαίρι του 2017, 5 – 13 Αυγούστου (κορυφαία ημέρα τέλεσης των αθλητικών Λυκαίων η 13η Αυγούστου 2017) στην κοιτίδα τους, στο Αρχαίο Στάδιο του Λυκαίου Όρους, σε υψόμετρο 1.300 μ.. Είναι η 12η συνεχής ανά τετραετία Αναβίωση.

 Ο Σύλλογός μας, είναι ο εμπνευστής της αναβίωσης από το 1973 των σύγχρονων Αθλητικών, Μουσικών και Πνευματικών αγώνων τα ΛΥΚΑΙΑ, που τιμούν τον Πανάρχαιο Διαχρονικό Πολιτισμό της πατρίδας μας και προβάλλουν Πανελλαδικά και Διεθνώς τη Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Σήμερα, οι Αγώνες συνδιοργανώνονται από το Σύλλογό μας, την Ένωση Σωματείων Λυκόσουρας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Μεγαλόπολης, με τη συμμετοχή του ΣΕΓΑΣ στο αθλητικό μέρος και τη συμπαράσταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.
 Τα σύγχρονα ΛΥΚΑΙΑ πρωτίστως καλλιεργούν την αρετή και την ευγενική άμιλλα, συγχρόνως όμως αποτελούν και σοβαρό ανάχωμα στον κίνδυνο της απώλειας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μας και της εθνικής μας ταυτότητας . Η αναβίωση των Λυκαίων αγώνων θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον ώστε να μην καταστεί μια απλή μουσειακή εκδήλωση αλλά συνεχώς να εμπλουτίζεται και να επικαιροποιείται με στόχο τη διατήρηση των πολιτιστικών μας χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων...

Η αναβίωση των Λυκαίων αγώνων συμβάλλει στη γνωριμία ευρύτερου κύκλου ανθρώπων με την περιοχή μας , αυξάνει την επισκεψιμότητα , βοηθάει στη διατήρηση και ανάπτυξη των υπαρχόντων οικισμών και μπορεί να καταστεί το εφαλτήριο για τουριστική και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Λυκαίου Όρους, του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και της Αρκαδίας. Ιδιαίτερα φέτος η διοργάνωση των Λυκαίων συμπίπτει με την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου του Συλλόγου μας σε ιδιόκτητο ακίνητο στις Άνω Καρυές που θα λειτουργήσει ως φορέας ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή μας εντός των ορίων του υπό θεσμοθέτηση «Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Αναφερόμαστε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο- Διαδραστικό μουσείο της Λυκαίας Ακαδημίας, που θα προβάλλει, μέσω διαδραστικών προγραμμάτων εικονικής πραγματικότητας την ιστορία, τις Αρχαιότητες του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, της Αρχαίας Λυκόσουρας, του Λυκαίου Όρους και τους Αρχαίους Προ – Ολυμπιακούς Αγώνες των Λυκαίων και μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο πολλαπλών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές και καθηγητές ,σε συνδυασμό με την από ετών συνεχιζόμενη ανασκαφική έρευνα στο Λύκαιο όρος από την αμερικάνικη Αρχαιολογική σχολή υπό την εποπτεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας . Το ότι σήμερα σχεδιάζουμε την 12η αναβίωση των Λυκαίων , αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανιδιοτελή προσφορά και κατάθεση ψυχής των μελών του συλλόγου μας, των κατοίκων του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής της Λυκόσουρας και του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης. Στις δύσκολες συνθήκες τις οποίες περνάει η χώρα μας, που δυστυχώς έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στον καθένα μας, σας ζητάμε και πάλι την ολόψυχη προσφορά σας για την επιτυχημένη αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων 2017 . Τα σύγχρονα ΛΥΚΑΙΑ παραμένουν όπως και στην αρχαιότητα, αγώνες Στεφανίτες και όχι Χρηματίτες. Η διοργάνωση των αγώνων κάθε τετραετία, πραγματοποιείται με το πανάρχαιο σύστημα των Χορηγών, Δωρητών και Αθλοθετών, γι’ αυτό τον λόγο παρακαλούμε θερμά και πάλι, για την δική σας οικονομική υποστήριξη και χορηγία (βλέπε συνημμένο έντυπο).

 Οι Χορηγοί, Δωρητές και Αθλοθέτες στα ΛΥΚΑΙΑ 2017, θα συμπεριληφθούν σε ειδικό κατάλογο που θα δημοσιευθεί στα Μ.Μ.Ε. και το Internet και θα ενσωματωθεί στο επίσημο φυλλάδιο – πρόγραμμα των ΛΥΚΑΙΩΝ 2017 που θα τυπωθεί και θα διανεμηθεί σε 5.000 περίπου αντίτυπα. Τα ΛΥΚΑΙΑ προβάλλουν την Πολιτιστική Κληρονομιά της Πατρίδας μας, έξω από τα στενά τοπικά όρια σε Παγκόσμιο επίπεδο. Τα ΛΥΚΑΙΑ είναι υπόθεση όλων μας, είναι χρέος και τιμή για όλους τους Αρκάδες και τους Έλληνες γενικότερα, προς τον Αρχαίο Διαχρονικό Ελληνικό Πολιτισμό της Πατρίδας μας. Ζητούμε την ολόθερμη υποστήριξή σας και την στα πλαίσια των οικονομικών σας δυνατοτήτων οικονομική ενίσχυση . 

 Με εκτίμηση

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
O Πρόεδρος Κυριάκος Κ. Καραγιάννης 
Η Γεν. Γραμματέας Αγγελική Σπανού – Πουλοπούλου 

 Επικοινωνία:
 – Κυριάκος Καραγιάννης: τηλ. 210 – 6821057, κινητό 6974.060162 
 e – mail: info@mekk.gr 
 – Αγγελική Σπανού – Πουλοπούλου: τηλ. 210 – 5239190, κινητό 6972.088727 e – mail: aggelikispanou@hotmail.com

Σχόλια