ΟΧΙ στον ΧΥΤΕΑ!

Mε παρουσία λιγότερου κόσμου του αναμενομένου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου η νέα κινητοποίηση των κατοικών της Μεγαλόπολης κατά της δημιουργίας ΧΥΤΕΑ στην περιοχή.

 Η Επιτροπή Κατοίκων Μεγαλόπολης μαζί με μερικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής, πραγματοποίησαν συναυλία διαμαρτηρίας και στη συνέχεια ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες, στην πλατεία Ηρών Πολυτεχίου και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

 Περίπου στις 20:00 ξεκίνησε η συναυλία διαμαρτυρίας κατά της κατασκευής ΧΥΤΕΑ, με την εθελοντική συμμετοχή:
 της Χορωδίας Μεγαλόπολης,
του κ. Γιώργου Βασιλόπουλου,
του κ. Κωνσταντίνου Τσελά και
του κ. Βαγγέλη Κυριαζή.

 Επίσης μια 14χρονη μαθήτρια από τη Μεγαλόπολη εκφώνησε ένα μικρό λόγο, εκφράζοντας την αγωνία της για την υποβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ.

Μετά το τέλος της συναυλίας, ο κόσμος πέρασε στο Πνευματικό Κέντρο όπου ξεκίνησε η ανοιχτή συζήτηση.
 Σε αυτήν είχαν κληθεί, όλοι οι πρόεδροι των κομμάτων της χώρας, βουλευτές, ο περιφερειάρχης από τους οποίους κάνεις δεν παρευρέθηκε παρά το γεγονός ότι η Αρκαδία διαθέτει τρεις βουλευτές.

  Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε o Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ Ιερεμίας ο Δημήτρης Καζάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ, επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κκ. Γόντικας και Γούργαρης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Χίνης, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος
Επίσης εκεί ηταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχαΐας κ. Καραθανασόπουλος ο οποίος δεσμεύτηκε να υποβάλει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του ΧΥΤΕΑ! 

 Η Συντονιστική της Επιτροπής Κατοίκων Μεγαλόπολης απαρτίζεται από τους 
Αγγελόπουλος Θεόδωρος, 
Γιαλαμάς Παντελής,
 Σπυρακοπούλου Φωτεινή και 
Χριστοδημητροπούλου Μαρία η οποία δίαβασε μία επιστολή του αναπληρωτή Υπουργου Περιβάλλοντος κ Φάμελου όπου έλεγε οτι δεν θα γίνει ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη. 

Χαρακτηριστικό είναι ένα email που λάβαμε στο οποίο ένας φίλος αναφέρει

 Η συζητησηση τελιωσε περιπου στις 23:00. Επιστρεφοντας σπιτι μου με το ποδηλατο ειδα τις καφετερειες της πλατειας σχεδον γεματες, σε πολλα μπολκονια ειχαν βγαλει τηλεορασεις και παρακολουθουσαν survivor και σχεδόν απο καθε σπιτι που περασα ακουγα την φωνη του Τανιμανιδη. 
Ας ερθουν τα ΧΥΤΕΑ αφου εχουμε τον Ντανο...



Με πληροφορίες από:
-ArcadiaPortal.gr
-Εmail που λάβαμε
-Διάφορους πολίτες Μεγαλόπολης

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ηταν και ο Δημ. Συμβουλ. Γεωργακοπουλος αλλα εσεις προβαλετε τους Παπαδοπουλικους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
έκανε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή ο βουλευτής τελικά;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εξω ο ΧΥΤΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ
Μεσα ο ΧΥΤΑ του ΤΑΤΟΥΛΗ.

ΟΥΣΤ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΕΣ