ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΤΜ ΜΧ TEAM ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Με τον προτελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross να πραγματοποιείται στην ανανεωμένη πίστα της Μεγαλόπολης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση της ΜΧ1, ο Νίκος Λυρίου στην αντίστοιχη της ΜΧ2 ενώ οι Αντώνης Σάγμαλης και Άγγελος Βογιατζής εκπροσώπησαν εις διπλούν την ΚΤΜ ΜΧ Team στο βάθρο της ΜΧ2Τ.



#3 Γιώργος Ηλιόπουλος – KTM 450 SX-F 3ος ΜΧ1 [3ος Α΄Σκέλος / 3ος Β’ Σκέλος]
Στη γρήγορη πίστα της Μεγαλόπολης ο Γιώργος Ηλιόπουλος είχε δυνατές μάχες παλεύοντας για τη νίκη και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά παίρνοντας τελικά την τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος είχε και πάλι εντυπωσιακές μάχες για να κρατήσει την τρίτη θέση και να ανέβει για τέταρτη φορά φέτος στο βάθρο της ΜΧ1. “Έγινε ένας πολύ ωραίος αγώνας με έντονες μάχες σε όλη τη διάρκειά του. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα αλλά τελικά δεν κατάφερα να κερδίσω κάποιο από τα δύο σκέλη που ήταν ο στόχος μου για τον αγώνα της Μεγαλόπολης. Στο πρώτο σκέλος βρέθηκα να οδηγώ την κούρσα, για να βρεθώ τελικά στην τρίτη θέση. Οι διαφορές κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συναθλητές μου, με τους οποίους είχαμε εντυπωσιακές μάχες.”

#161 Νίκος Λυρίου – KTM 250 SX-F 3ος ΜΧ2 [5ος Α΄Σκέλος / 2ος Β’ Σκέλος]
Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε ο Ροδίτης αναβάτης στον αγώνα της Μεγαλόπολης. Στην αρχή του πρώτου σκέλους βρέθηκε να πιέζει για την πρώτη θέση ενώ στο δεύτερο σκέλος πίεσε αρκετά για να ανέβει στη δεύτερη θέση και να πετύχει το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα σε σκέλος της ΜΧ2. “Μου άρεσε πάρα πολύ ο αγώνας και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Στο πρώτο σκέλος τα έδωσα όλα στους πρώτους γύρους αλλά έμεινα από δυνάμεις και έχασα θέσεις. Στο δεύτερο σκέλος, πήρα την εκκίνηση και οδήγησα με πιο στρωτό ρυθμό στους πρώτους γύρους για να κρατήσω δυνάμεις. Σίγουρα η δεύτερη θέση ήταν πολύ καλό αποτέλεσμα δεδομένου πως δεν βρίσκομαι στη φυσική κατάσταση που θα ήθελα λόγω του τραυματισμού μου στην αρχή της χρονιάς.”

#192 Αντώνης Σάγμαλης 2ος ΜΧ2Τ [3ος Α΄Σκέλος /3ος Β’ Σκέλος] Σε ένα διάλειμμα της κατηγορίας ΜΧ85, ο Βενιαμίν της KTM MX Team άρπαξε την ευκαιρία για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην κατηγορία ΜΧ2Τ. Αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στη σέλα μία δίχρονης μοτοσυκλέτας 125cc και κάνοντας ντεμπούτο στην πίστα της Μεγαλόπολης, ο 14 ετών αναβάτης πήρε μια πρώτη γεύση από την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί την επόμενη χρονιά. “Είμαι πολύ χαρούμενος που έτρεξα στην κατηγορία των μεγάλων μοτοσυκλετών. Μου άρεσε πολύ ο αγώνας και ευχαριστήθηκα κάθε στιγμή στην πίστα της Μεγαλόπολης. Τα πράγματα στην κατηγορία δεν είναι καθόλου εύκολα καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός. Θα χρειαστεί να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε την επόμενη χρονιά.”

#111 Άγγελος Βογιατζής – KTM 150 SX 3ος ΜΧ2Τ [3ος Α΄Σκέλος /3ος Β’ Σκέλος] Συνεχίζει το σερί των παρουσιών του στο βάθρο ο 16 ετών Άγγελος Βογιατζής. Στη σέλα της δίχρονης ΚΤΜ 150 SX κατάφερε να βρεθεί για έκτο συνεχόμενο αγώνα μέσα στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας και ουσιαστικά να έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία.  “Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο με πολύ καλές συνθήκες στους αγώνες της Κυριακής. Μου πήρε λίγο χρόνο να βρω ρυθμό καθώς αγωνιζόμουν για πρώτη φορά σε αυτή την πίστα. Προτίμησα να κάνω έναν πιο συγκρατημένο αγώνα αυτή τη φορά και να μη ρισκάρω. Θέλω να κρατήσω την είσοδό μου στην τριάδα ως ένα θετικό αποτέλεσμα.”

Ιάσονας Μπιζιργιάννης - Team Manager KTM MX Team 2017
“Για πρώτη φορά φέτος βρεθήκαμε στην ανανεωμένη πίστα της Μεγαλόπολης. Στην ΜΧ1 ο Γιώργος Ηλιόπουλος μας κράτησε στις μύτες των ποδιών μας παλεύοντας ακόμα και για τη νίκη. Με καλύτερη διαχείριση δυνάμεων θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμα περισσότερα, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.”   “Η εμφάνιση του Νίκου Λυρίου στην ΜΧ2 ήταν ό,τι ακριβώς περιμέναμε μετά τη δυνατή του επιστροφή στον προηγούμενο αγώνα. Έδειξε πως έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία και φυσικά είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στη φυσική κατάσταση που χρειάζεται ώστε να τα καταφέρει.”
“Για πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Αντώνη Σάγμαλη στην ΜΧ2Τ όπου θα αγωνίζεται το 2018. Κάνοντας παράλληλα και ντεμπούτο στην ιδιαίτερη πίστα της Μεγαλόπολης, εμφανίστηκε δυνατός και έκανε σημαντικά άλματα προόδου. Σε κάθε session στην πίστα εμφανιζόταν όλο και πιο δυνατός βελτιώνοντας συνεχώς την απόδοσή του.” “Θετική για μία ακόμη φορά η παρουσία του Άγγελου Βογιατζή στην ΜΧ2Τ. Σε μία πίστα που δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό και έχοντας ελάχιστο χρόνο να προσαρμοστεί, ο Άγγελος κατάφερε να πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και να συνεχίσει το σερί του στο βάθρο.”

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ Ο ΔΗΜΟΛΙΑΝΗΣ
Κατακτώντας τη νίκη στο πρώτο σκέλος της Open και τερματίζοντας τρίτος στο δεύτερο, ο Σταμάτης Δημολιάνης θα δώσει μάχη για τον τίτλο της κατηγορίας στον επόμενο και τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος.

Η ΚΤΜ ΜΧ Team θα επιστρέψει σε αγωνιστική δράση στον έβδομο και τελευταίο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross στην Πτολεμαΐδα στις 25-26 Ιουνίου.


Αποτελέσματα – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, 6ος Γύρος ΜΧ1
Τελικά
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 47 βαθμοί,
2. Αργύρης Τσαρνάς (Husqvarna) 47,
3. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 40

1ο Σκέλος
1. Αργύρης Τσαρνάς (Husqvarna) 15 γύροι,
2. Παναγιώτης Κουζής (Honda) +13.044, 
3. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) +15.314

2ο Σκέλος
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 30:32.223,
2. Αργύρης Τσαρνάς (Husqvarna) +21.769,
3. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) +26.706

ΜΧ2 – Τελικά
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 50 βαθμοί,
2. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 42,
3. Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ) 38

1ο Σκέλος
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 29:59.786,
2. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) +31.213,
3. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) +37.464…
5. Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ) +51.833

2ο Σκέλος
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 30:57.882,
2. Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ) +25.736,
3. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) +30.580 

ΜΧ2T – Τελικά
1. Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) 50 βαθμοί,
2. Αντώνης Σάγμαλης (Husqvarna) 44,
3. Άγγελος Βογιατζής (ΚΤΜ) 40

1ο Σκέλος
1. Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) 31:17.343,
2. Αντώνης Σάγμαλης (Husqvarna) +53.510, 
3. Άγγελος Βογιατζής (ΚΤΜ) +1 γύρος

2ο Σκέλος
1. Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) 32:07.631,
2. Αντώνης Σάγμαλης (Husqvarna) +37.694,
3. Άγγελος Βογιατζής (ΚΤΜ) +1 γύρος

ΠΗΓΗ

Σχόλια