Απάντηση Επιτροπής Κατοίκων Μεγαλόπολης στον Τ. Παπαζαχαρία

Μεγαλόπολη 17/5/2017

Αξιότιμε κ. Τ. Παπαζαχαρία   Είμαστε ένας από τους κοινωνικούς ϕορείς που λάβαμε μέρος στο συλλαλητήριο, που σύμϕωνα με τις δηλώσεις σας «βγήκαμε στο κλαρί», ένας από αυτούς που δεν είχε ιδρώσει το αυτί τους στο παρελθόν…

Πιθανότατα δεν γνωρίζετε καν την ύπαρξη μας ή όπως πολλοί τώρα τελευταία από εσάς που ίδρωνε το αυτί σας χρόνια τώρα, αγνοείτε ηθελημένα την ύπαρξή μας. Να συστηθούμε λοιπόν. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΕΑ.
Δεν είμαστε πολιτικοί, δεν προσκείμεθα σε κόμματα, δημοτικές ή περιϕερειακές αρχές και δεν επιχορηγούμαστε από πουθενά. Σε ότι συγκέντρωση, ενημέρωση έχουμε προβεί πάντα κάνουμε αναϕορές σε συγκεκριμένα έγγραϕα, ΦΕΚ, αποϕάσεις, όλα κρατικά και έγκυρα.

Δεν στοχοποιήσαμε ποτέ κανέναν, ούτε έχουμε καν την πρόθεση να στήσουμε κανένα λαϊκό δικαστήριο, παρόλο που είμαστε γνώστες του παρασκηνίου. Το ποιος ϕταίει δεν μας απασχολεί καθόλου. Θα το έχετε διαπιστώσει αϕού από την θέση του βρίσκεστε σίγουρα έχετε παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα της περιοχής μας για τον ΧΥΤΕΑ αλλιώς οι ενέργειες σας είναι ανεπαρκείς ως προς την θέση σας.
Εμάς αυτό που μας απασχολεί, μόνο, είναι να αποτρέψουμε τον ισχύοντα ΕΣΔΕΑ όσον αϕορά την Μεγαλόπολη.
Τώρα το ποιος ϕταίει για την πορεία των πραγμάτων είναι ένα ϕθηνό πολιτικό παιχνίδι που μόνο στόχο έχει είναι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το σημαντικά προβλήματα και να δημιουργήσει έριδες…

Δεν γνωρίζουμε αν ήρθατε στην εκδήλωση ή την παρακολουθήσατε από κάποιο ΜΜΕ. Και στις δυο περιπτώσεις έπρεπε να ήσασταν πιο προσεκτικός στην ομιλία μας.. «Βέβαια από την άλλη είναι γνωστή η ιστορία της κακοδιοίκησης των κρατικών επιχειρήσεων που ισχύει βέβαια και στην περίπτωση της ΔΕΗ όπου διοικητικά συμβούλια διευθύνοντες σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι,  μεγαλοστελέχη και ανώτερα διευθυντικά στελέχη των πολύτιμων  πραγματικά κρατικών επιχειρήσεων τα καταϕέρνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο κάθε ϕορά, να δημιουργούν τεράστια χρέη, «να ρίχνουν έξω το καράβι» της κρατικής επιχείρησης. 

Με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κλείσιμο και πώληση η  ΔΕΗ και τα κάθε λογής κοράκια να καραδοκούν να αρπάξουν το υποτιθέμενο πτώμα. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΗ , με αληθινό έλεγχο των διοικούντων, με ανακλήσεις  και τιμωρία διεϕθαρμένων, με εκσυγχρονισμό της παραγωγής» Αυτά τα ακούσατε? Η πορεία μας στον αγώνα κατά των ΧΥΤΕΑ μετράει λίγους μήνες όσο και το ΦΕΚ της Κυβέρνησης. 

Σε αυτούς τους λίγους μήνες από τους πολιτικά εμπλεκόμενους έχουμε ακούσει πολλές υπεκϕυγές και ανακρίβειες. Εσείς είστε εκπρόσωπος τοπικής οργάνωσης του κυβερνόντος κόμματος το οποίο ενέκρινε την ΣΜΠΕ του ΕΣΔΕΑ και υπουργοί της κυβέρνησης υπέγραψαν το ΦΕΚ 4326/τ.Β΄/30.12.2016. Αυτή η πράξη γέννησε αυτήν την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.. 

Μήπως λοιπόν μπορείτε εσείς να μας κανονίσετε μια συνάντηση με τον Υπουργό κ. Φάμελο ή έστω και με εσάς γιατί υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία όσον αϕορά το θέμα ή και εσείς όπως πολλοί άλλοι θα επιλέξετε να είστε μπροστά στην κριτική και στις πράξεις στα μετόπισθεν? Καλό το Facebook και τα like, νέοι είμαστε το παίζουμε στα δάκτυλα και αυτό όπως και το παιχνίδι του εντυπωσιασμού. Αλλά δεν το επιλέξαμε διότι πρεσβεύουμε ότι οι πράξεις είναι αυτές που μετράν. Περιμένουμε την απάντηση σας για συνάντηση.   Εκτός βέβαια αν μέσα στους κοινωνικούς ϕορείς δεν εννοούσατε και εμάς.. Ή αν πιστεύετε ότι το ΧΥΤΕΑ δεν συνδέεται με την πώληση της ΔΕΗ … 

Ή αν πιστεύετε ότι αν κάποιο άλλο κόμμα  ήταν στην αρχηγία δεν θα έτρωγε τα πυρά που εξαπολύετε τώρα από εσάς… Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε νέα σας γιατί αν μη τί άλλο οι Αρκάδες στηριζόμαστε μεταξύ μας…

 Εκ μέρους της Συντονιστικής της Επιτροπής Κατοίκων Μεγαλόπολης 

Υ.Γ. Οι στοιχειώδεις κανόνες ευγενείας κ. Παπαζαχαρία επιβάλλουν όταν αναϕέρεστε σε γυναίκες και τις στοχοποιείτε στο άρθρο σας, όροι όπως "βγήκαν στο κλαρί" να αποϕεύγονται.

Σχόλια