10 τόνων βράχος έπεσε στην παράκαμψη της Τσακώνας

Ενας τεράστιος βράχος -βάρους περίπου 10 τόνων- έπεσε χθες το πρωί στην παράκαμψη της τοξωτής γέφυρας στο Παραδείσια - Τσακώνα.
Το ευτύχημα ήταν ότι εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο.Το σοβαρό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εργασίες και η τοξωτή γέφυρα να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό. Πάντως, εκτιμάται ότι, επιτέλους, μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει η σύνδεση της γέφυρας με το δρόμο και η παράδοσή της. Λόγω των εργασιών, για 7 με 10 ημέρες, θα κλείσει το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τον παλιό δρόμο και τις στροφές της Τσακώνας. Ειδικότερα...

...χθες στις 6.30 το πρωί, έπεσε ένας τεράστιος βράχος στην αρχή της παράκαμψη της τοξωτής γέφυρας, προς την πλευρά της Μεσσηνίας. «Η εικόνα ήταν σοκαριστική, Είναι ευτύχημα που δεν περνούσε αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή», είπε στην "Ε" Καλαματιανός οδηγός που πέρασε μετά από μισή ώρα.

Η Τροχαία από τη Μεγαλόπολη έσπευσε για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και λίγη ώρα αργότερα μηχάνημα της εταιρείας ΤΕΡΝΑ που φτιάχνει τη γέφυρα, απομάκρυνε το βράχο. Για τις εργασίες ολοκλήρωσης, σύνδεσης της τοξωτής γέφυρας με τον αυτοκινητόδρομο που έχουν καθυστερήσει, ο Ν. Ντονάς ενημέρωσε: «Θα κλείσει ο δρόμος για μια εβδομάδα με 10 ημέρες και η κυκλοφορία θα γίνεται από τον παλιό εθνικό δρόμο και τις στροφές της Τσακώνας. Αυτό μπορεί να γίνει από την ερχόμενη εβδομάδα και βλέποντας τον καιρό. Γιατί θα χρειαστούμε καλό καιρό για τουλάχιστον 3 - 4 συνεχόμενες ημέρες, για ασφαλτοστρώσεις και άλλες εργασίες».

Για τον κίνδυνο κάποιος τέτοιος μεγάλος βράχος να κυλήσει και να πέσει στη γέφυρα, εκτίμησε πως «είναι σχεδόν απίθανο να κυλήσει και να πέσει βράχος στη γέφυρα.

 eleftheriaonline.gr

Σχόλια