ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ TRIPOLIS-ARCADIA 2021

Με μήνυμα-υπογραφή τη φράση in Arcadia , μετά από προετοιμασία πολλών μηνών (από τον Σεπτέμβρη 2013) κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας TRIPOLIS-ARCADIA 2021 για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας την Παρασκευή 27/1/2015.
 Με δεδομένο ότι η υποψηφιότητα TRIPOLIS-ARCADIA 2021 δεν αφορά μόνο στην Τρίπολη, αλλά στο σύνολο της Αρκαδίας και έχοντας ως σταθερό σημείο αναφοράς το Αρκαδικό Ιδεώδες, επιλέχθηκε το κεντρικό μήνυμα – slogan που θα συνέχει και θα σφραγίσει επικοινωνιακά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα συνυφαίνει αισθητικά όλες τις δράσεις/ενέργειες του.
  Ένα σαφές, αλλά και ισχυρό μήνυμα-υπογραφή, που αντικατοπτρίζει τον Αρκαδισμό, εστιάζοντας στην ευρωπαϊκή του διάσταση, καθώς και στον πολιτιστικό αντίκτυπο που έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο.
 Όπως Δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλης

«Η Τρίπολη θεωρεί το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ως μια πολύτιμη ευκαιρία. Η απόφασή μας να διεκδικήσουμε τον τίτλο για το 2021 αποτελεί μια σταθερή δέσμευση και στηρίζεται στην ισχυρή βούληση για τη ενεργή συμμετοχή μας στην πορεία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης. 
Ο φάκελος που κατατέθηκε είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης διαβούλευσης, που έγινε με τη συμμετοχή μεγάλων προσωπικοτήτων, ειδημόνων και απλών πολιτών. Εκφράζει την συλλογική πίστη των Αρκάδων πως έχουν το δικό τους ρόλο σε ένα μεγάλο πολιτιστικό διάλογο που έχει ανάγκη η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινότητα. 
Η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Αρκαδίας έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα, ικανό να της προσφέρει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική πολιτιστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή, όλη η Ευρώπη έχει ως σταθερή αναφορά της ταυτότητάς της τον τόπο της Αρκαδίας και την βάση αξιών που σημαίνει το όνομά του. 

Η TRIPOLΙS-ARCADIA 2021 μπορεί να είναι το ορόσημο ενός μεγάλου κύκλου του ευρωπαϊκού πνεύματος, και μια μεγάλη γιορτή για όσους θέλουν να βρεθούν πραγματικά ή μεταφορικά στην Αρκαδία.»

Σχόλια