Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης: Είμαστε διατεθειμένοι να στειρώσουμε τ’ αδέσποτα

Ο Κωνσταντίνος Γίδης διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι υπεύθυνοι του zoosos.gr μαζί του με αφορμή την θανάτωση δύο σκυλιών και τον ξυλοδαρμό ενός ακόμα στα τέλη Οκτωβρίου εντός των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. κάνει λόγω για μεμονωμένα περιστατικά και όχι για συστηματική κακοποίηση ή εξόντωση αδέσποτων από τους εργαζόμενους.
 Ο κ. Γίδης δήλωσε ότι αγνοούσε τα περιστατικά που δημοσιεύσαν στο www.zoosos.gr επί του θέματος στις 4/11 χαρακτηρίζει ως ανυπόστατα τα γεγονότα τα οποία περιγράφουν σε σχετικά ρεπορτάζ από το 2012 μετά από καταγγελία που έκαναν εργαζόμενες στην Δ.Ε.Η. στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ακόμα και για απαγχονισμό σκύλου με καλώδιο, οι οποίες όμως δεν πήγαν στην Αστυνομία. ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης δηλώνει διατεθειμένος με έξοδα της Δ.Ε.Η. να γίνουν στειρώσεις των σκυλιών που συστηματικά εγκαταλείπονται εκεί από τους κατοίκους των γύρω περιοχών που θέλουν να τα ξεφορτωθούν, ώστε να μην πολλαπλασιάζονται για να μην προκαλούν οι αγέλες προβλήματα σε όσους εργάζονται στα εργοτάξια και στο εργοστάσιο που καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 46.000 στρεμμάτων.

 Η απάντηση του διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης...  

«Με έκπληξη αλλά και λύπη ενημερωθήκαμε για τις καταγγελίες σας σχετικά με την εξόντωση των αδέσποτων σκύλων που ζουν εντός και πέριξ του χώρου των εργοστασίων και των ορυχείων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εντός των χώρων της Διεύθυνσης του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγ/λης και των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών Μεγ/λης εργάζονται καθημερινά, μαζί με το προσωπικό των εργολάβων περί τα 2000 άτομα και o συνολικός χώρος εγκαταστάσεων εκτείνεται σε 46000 στρέμματα. 
 Η παρουσία των αδέσποτων σκύλων σε όλους τους χώρους έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τον αριθμό τους με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο τόσο η υγεία όσο και η ασφάλεια των εργαζομένων εξαιτίας των μικροβίων ή και των ασθενειών που μεταφέρουν, ενώ έχουν σημειωθεί, και καταγγελθεί επανειλημμένα, κρούσματα επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε εργαζόμενους εντός του χώρου εργασίας, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τους. Υπήρξε και υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση από τη Διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγ/λης αλλά και από την Δ/νση του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Μεγ/λης και επανειλημμένα έχουν γίνει επαφές και διαβήματα προς τον Δήμο Μεγ/λης. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τη νομοθεσία οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για την περισυλλογή και κατ’ επέκταση τον έλεγχο των αδέσποτων σκύλων (κτηνιατρική μέριμνα, δημιουργία καταφύγιων κλπ). 
 Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγ/λης έχει παραχωρήσει στο Δήμο Μεγ/λης χώρο εντός των εγκαταστάσεων της για την φύλαξη των αδέσποτων. Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες και αφορούν μεμονωμένα περιστατικά και δεν εκφράζουν ούτε τη Διεύθυνση του ΛΚΜ αλλά ούτε και το σύνολο των εργαζομένων στη ΔΕΗ Μεγ/λης που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με το θέμα των αδέσποτων. Πολλοί εργαζόμενοι μάλιστα ταΐζουν και φροντίζουν τα ζώα. Σε κάθε περίπτωση η Διεύθυνση του ΛΚΜ η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με το θέμα και θα εξετάσει άμεσα το ενδεχόμενο πρόσληψης κτηνιάτρου στα πλαίσια της νομοθεσίας μέχρι να δοθεί οριστική λύση. Είμαστε στη διάθεση σας αν υποπέσει στην αντίληψη σας οποιοιδήποτε περιστατικό κακομεταχείρισης αδέσποτων να το αντιμετωπίσουμε από κοινού. 
Ελπίζουμε στην καλή συνεργασία σας και να γίνει ότι καλύτερο για τα αδέσποτα σκυλιά. 

Κων/νος Γίδης Διευθυντής ΔΛΚΜ».

Σχόλια