Μεσσηνία: "Μαγνητίζει" και την κεντροδεξιά η "εν αναμονή κυβέρνηση" ΣΥΡΙΖΑ...

ΑΠΟ EMAIL

"Κίνηση 204" είναι η ομάδα κυρίως επώνυμων πρώην κομματικών στελεχών διαφόρων πολιτικών χώρων και αυτοδιοικητκών στελεχών, που συμπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα (40 περίπου ημέρες) στη Μεσσηνία, με "καταστατικό σκοπό" την διακριτή (ως ομάδα) συνεργασία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ.
 "Εμπνευστής" ή "επικεφαλής" της "κίνησης 204" είναι παλιό αυτοδιοικητικό στέλεχος, πρώην αντιδήμαρχος της Καλαμάτας, ενώ στην "ηγετική" ομάδα συμμετέχουν και πρώην "καποδιστριακοί δήμαρχοι" της Μεσσηνιακής Μάνης και της κεντρικής Μεσσηνίας.

 Η "κίνηση 204" (δημοσιογραφική βάπτιση), οφείλει την ... ονομασία της στις υπογραφές των παραπάνω στελεχών, που σήμερα αριθμούν τις 204. Τόσο γράφει το ... κοντέρ σήμερα, ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς της αυξάνει καθημερινά. Τα "στελέχη" της "κίνησης 204" προέρχονται από περισσότερους πολιτικούς χώρους (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ακόμα και Χρυσή Αυγή) και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ. Επιδιώκεται με την συγκεκριμένη "κίνηση" η σύμπτυξη μιας ακόμα ... συνιστώσας μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα μπορεί να συνομιλεί απευθείας με την ηγετική ομάδα της "κυβέρνησης εν αναμονή" του ΣΥΡΙΖΑ και θα "μετρηθεί" με την πρόταση, επιλογή και στήριξη συγκεκριμένου προσώπου - υποψήφιου βουλευτή στις επερχόμενες εκλογές.

 Ο αρχικός "εμπνευστής" εμφορείται από την ιδέα στήριξης μιας άλλης βουλευτικής υποψηφιότητας στη Μεσσηνία, εκτός δηλαδή της ήδη υφιστάμενης που "απηχεί τις εσωκομματικές απόψεις της συνιστώσας Λαφαζάνη". Ιδέα, που, είτε συμμερίζονται απόλυτα, είτε όχι, τα υπόλοιπα μέχρι στιγμής στελέχη της "κίνησης" την στηρίζουν καθώς σε πάσα περίπτωση συμφωνούν ότι η βουλευτική υποψηφιότητα που θα στηριχθεί από την κίνηση (πολύ περισσότερο εάν τελικά έχει και επιτυχή κατάληξη) είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και να μετρηθεί η δύναμη της "κίνησης" και να έχει δυνατή φωνή αναφοράς στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να παρέχει την δυνατότητα "ανεξάρτητης και ελεγχόμενης παρέμβασης".  

Πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι η ήδη "υφισταμένη" κίνηση έχει δημιουργήσει "γαλάζια πρωτοβουλία - αντίβαρο", δηλαδή μια νέα ξεχωριστή προσπάθεια "πρώην γαλάζιων στελεχών", η οποία δεν μπορεί να συνυπάρξει με την "πασοκική κίνηση 204". Μόνο που ακόμα βρίσκεται στο πρώϊμο στάδιο της σύμπτυξης του δικού της "ηγετικού πυρήνα". 
Τις παραπάνω "κινήσεις" τροφοδοτούν οι τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες και η πρόθεση ψήφου που ανακαλύπτεται, η προσπάθεια στελεχών να επαναπροσδιορίσουν την θέση τους στο νέο δημιουργούμενο πολιτικο-κομματικό και κυβερνητικό περιβάλλον, η απομάκρυνση στελεχών για πολλούς και διαφορετικούς λόγους από τα δύο πρώην μεγάλα παραδοσιακά κόμματα (είτε λόγω του διαφαινόμενου εκλογικού καταποντισμού του πρώην πολιτικού - κομματικού τους φορέα, είτε λόγω της "αλαζονικής και αλλοπρόσαλλης πολιτικής συμπεριφοράς της πρώην κομματικής οργάνωσης τους" που τους έχει απομονώσει).

Σχόλια