Παιχνίδια; από την Greenpeace στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Για ακόμα μία φορά άνθρωποι της Greenpeace βρέθηκαν στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης  για να στείλουν μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της χώρας, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  που θα καθορίσει το ενεργειακό και κλιματικό μέλλον της Ευρώπης (και φυσικά σε όλα αυτά υπάρχει πολύ χρήμα και άλλα διπλωματικα-γεωπολιτικά παιχνίδια ).

 Οι ακτιβιστές;?;? "φώτισαν" με μηνύματα την 5η μονάδα που μεταξύ άλλων έγραφαν: "Τα ορυκτά καύσιμα σκοτώνουν την ανάπτυξη" και "Greek energy security = Renewables and Efficiency", ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να βελτιώσει τις θέσεις της για το περιβάλλον, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει ακόμα πιο χαλαρές.

 H Greenpeace εδώ χρόνια πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την καύση ρυπογόνου λιγνίτη στην παραγωγή ρεύματος. Αυτο βέβαια θα δημιουργήσει πολλά οικονομικά και άλλα προβλήματα στην χωρα μας.

 Δελτίο τύπου από την Greenpeace...

  ...Η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία για την ανευθυνότητα, με την οποία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση που απειλεί την ανθρωπότητα, την αλλαγή του κλίματος. Ενώ μόλις πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση με κάθε επισημότητα υποστήριζε δεσμευτικούς στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας και 30% στόχο διείσδυσης για τις ΑΠΕ, σήμερα η Ελλάδα υποστηρίζει ενδεικτικούς στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας και 30% στόχο διείσδυσης για τις ΑΠΕ, σήμερα η Ελλάδα υποστηρίζει ενδεικτικούς στόχους για την εξοικονόμηση και 27% στόχο διείσδυσης για τις ΑΠΕ. 
 «Δεν γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει τι αντάλλαξε η ελληνική κυβέρνηση για να συμβιβαστεί με λιγότερο προοδευτικές θέσεις, μόλις λίγους μήνες αφού είχε δεσμευτεί με τον πιο επίσημο τρόπο. Αυτό που γνωρίζουμε δυστυχώς, είναι ότι η κυβέρνηση όταν πρόκειται για το μέλλον των παιδιών μας είναι έτοιμη να συμβιβαστεί χωρίς αίσθημα ευθύνης, προς όφελος των μεγάλων ρυπαντών του πλανήτη. Οι θέσεις της κυβέρνησης δεν είναι μόνο αντιεπιστημονικές, αλλά κάνουν κακό στην οικονομία, την κοινωνία και φυσικά το περιβάλλον της χώρας. Ο κ. Σαμαράς έχει λίγες μέρες καιρό για να διορθώσει τις θέσεις της χώρας πριν το κρίσιμο Συμβούλιο», 
τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ συντονιστής εκστρατειών για το ελληνικό γραφείο της Greenpeace. 

 Την ίδια στιγμή η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών ζητά δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εθνικές κυβερνήσεις για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, ενώ μόλις σήμερα 49 επιχειρήσεις και επιχειρηματικοί φορείς με επιστολή τους ζητούν από τους κ.Van Rompuy και κ.Renzi κατ’ ελάχιστον νομικά δεσμευτικό στόχο για την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 40%.
Η Greenpeace καλεί τον κ. Σαμαρά να βελτιώσει τις θέσεις της χώρας ώστε να συμπλεύσουν με αυτό που η επιστήμη επιτάσσει για να αποτραπεί μία καταστροφική αλλαγή του κλίματος:
 55% για τις μειώσεις των εκπομπών στην Ευρώπη (σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990), 
45% για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην τελική κατανάλωση και 
40% εξοικονόμηση ενέργειας (βάσει της ευρωπαϊκής ζήτησης ενέργειας το 2005).

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αμερικανική δήθεν οικολογικη οργάνωση καλά θα κάνει να μας αφήσει ισυχους... δεν χρειάζεται να εισάγουμε αεριο για παραγωγή και να τα οικονομανε αυτοι
Ο χρήστης megalopoli είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης megalopoli είπε…
Το ονομα του συντονιστή εκστρατειών για το ελληνικό γραφείο της Greenpeace ειναι Δημήτρης Ιμπραήμ.