Προεκλογικό δωράκι σε Δημάρχους και εργολάβους στην βουλη

Δωράκι προεκλογικό σε Δημάρχους και… εργολάβους έκανε η συγκυβέρνηση, με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής που, αν και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τελικά ψηφίστηκε.
 Η μεθοδολογία θύμισε εκείνη που ακολουθήθηκε στην τροπολογία των θαλασσοδανείων για τα κόμματα, όπου εν κρυπτώ και παραβύστω και μέσα σε μια ντουζίνα τροπολογίες, τρεις βουλευτές, όχι και τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό, την πρότειναν στον Υπουργό, ο οποίος την έκανε αμέσως αποδεκτή. Έτσι, σήμερα, λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση, άρχισαν να έρχονται τροπολογίες η μία πίσω από την άλλη. Μία εξ αυτών ήταν και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη, σύμφωνα με την οποία «δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για παραδοτέο έργο που διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, αλλά άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα».
 Σαν να λέμε παρήγγειλες γέφυρα τσιμεντένια και τελικά σου παράδωσαν κρεμαστή σχοινένια!

Ο ίδιος ο βουλευτής Σάββας Αθανασιάδης δεν ήξερε πώς να δικαιολογήσει την πρωτοβουλία του αυτή και έδειχνε να τα έχει χαμένα με τη φασαρία που προκάλεσε.  
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται επίσης ότι «συμβάσεις μίσθωσης μπορεί να μεταβάλλονται λόγω επειγουσών αναγκών ή ριζικής μεταβολής των συνθηκών που αποτελούσαν το θεμέλιο της σύναψης των συμβάσεων». 


Όπως εξήγησαν βουλευτές, επί της ουσίας με την τροπολογία αυτή το Υπουργείο Εσωτερικών καλύπτει ως επί το πλείστον τους αιρετούς, σε περίπτωση που διωχθούν ποινικά λόγω αδυναμίας ολοκλήρωσης κάποιου έργου που δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η τροπολογία αυτή παρέχει προεκλογικό άσυλο στους εν ενεργεία αιρετούς για να μην παραιτηθούν εφόσον σφίξει γύρω τους ο κλοιός της Δικαιοσύνης.

Σχόλια