Εκδήλωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στη Μεγαλόπολη


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α σας προσκαλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Με μνημόνια και τρομονόμους εξαθλιώνουν το λαό και ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία. Εμείς πώς απαντάμε;" 


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=8b9501b89e&view=att&th=142086a7294f44c8&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hne9ryc80&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8HcsVodO3wvrKf6YsbDJZR&sadet=1383148155013&sads=L_FR66-ESKNxqN3-BDHFcyUXGSA&sadssc=1Το Σάββατο 02/11/2013, στις 21:00. Στην πρώην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης.
Εισηγητές:
 Φλώρα Παπαδέδε, γραμματέας του συλλόγου επιστημονικού προσωπικού της ΔΕΗ.
 Άγγελος Χάγιος, μέλος ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  

Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η/Ε) μπαίνει στο τελικό της στάδιο μετά και τη δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση του χρονοδιαγράμματος της διάλυσης και του ξεπουλήματος της μεγαλύτερης κρατικής επιχείρησης της χώρας! Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πουληθεί το 49% των δικτύων μεταφοράς της Υψηλής Τάσης, με ταυτόχρονη ανάληψη της διοίκησης από τον «επενδυτή», ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα δοθεί στον «επενδυτή» και το υπόλοιπο 51% και η ΔΕΗ θα αποχωρήσει τελείως από τη ιδιοκτησία των δικτύων της! Αυτή είναι η ΕΕ και οι «απελευθερώσεις» της, κι όχι ότι θα ήθελε ή ονειρεύεται κανείς. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα δεν χωράνε θέσεις τύπου «διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα» ή «επαναφορά στο δημόσιο όσων ΔΕΚΟ ιδιωτικοποιήθηκαν», που αφήνουν ανέγγιχτη την πολιτική των απελευθερώσεων και τα ιδιωτικά μονοπώλια. Ούτε ο αναχωρητικός κυνισμός του «έτσι είναι ο καπιταλισμός». Όποιος δεν θέλει να συγκρουστεί υπερασπίζοντας τη χώρα του και το δικαίωμα στην επιβίωση και την ευημερία του λαού της, βρίσκει τρόπους να «εξυγιαίνει» την ΕΕ ή/και να μεταθέτει το ζήτημα σε φαντασιακές «κοινωνικοποιήσεις των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής» στο σοσιαλιστικό επέκεινα. Σήμερα χρειάζεται το πλατύτερο δυνατό μέτωπο για την υπεράσπιση των κοινωνικών και γι’ αυτό δημόσιων αγαθών, των βασικότερων αναγκών διαβίωσης του σύγχρονου ανθρώπου. Δεν είναι υπόθεση ενός κλάδου ή ενός τμήματος εργαζομένων. Είναι άμεσο ζήτημα επιβίωσης του λαού. Η Υγεία, η Παιδεία, η Ασφάλιση, το νερό, το ρεύμα, η θέρμανση, οι συγκοινωνίες, οι επικοινωνίες, ή θα είναι αποκλειστικά δημόσια αγαθά, δηλαδή εθνικοποιημένα κρατικά μονοπώλια, ή απλά δεν θα υπάρχουν. 

Τοπική Επιτροπή Αρκαδίας 
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α antarsya.gr

Σχόλια