Αλλαγές στο μισθό των συμβασιούχων ΔΕΗ

ΣΧΟΛΙΟ: ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ 900€ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2013 ΣΤΑ 685,71€ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
 ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ; 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ. Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ 586€ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΗ ΩΣ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ 685€ ΑΝΤΙ 586€ ΑΠΟ 900€ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ)

Την σφραγίδα που ίσως δικαιώνει ή ίσως προσβάλει τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ και τα Εργατικά Κέντρά σε όλα αυτά που πίστεψαν, υποστήριξαν και διεκδίκησαν έβαλε με την σημερινή του απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε για το θέμα που αφορά στη μισθολογική κατάσταση των εργαζόμενων στα οκτάμηνα. Είναι γνωστό ότι το συνδικάτο από την πρώτη στιγμή, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το ζήτημα με τις απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις (τις συμβάσεις πείνας των 586 € μικτά) για τους συναδέλφους που δουλεύουν καλύπτοντας πάγιες και διαρκής ανάγκες της επιχειρήσεις επειδή έχουν λήξει οι κλαδικές συμβάσεις, κινητοποιήθηκε άμεσα συγκαλώντας, καταρχάς, έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφασίζοντας καταλήψεις σε όλο το ΛΚΔΜ την Δευτέρα 8 Ιουλίου. Το σωματείο είχε τότε προβεί σε συντονισμένες κινήσεις απαιτώντας από τη Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε να άρει την αδικία σε βάρος των εργαζομένων την ώρα που, όχι μόνο οι γενικότερες συνθήκες καταγράφονται ασφυκτικές αλλά την ίδια ώρα που σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να υπερβαίνουν πολλές φορές τον εαυτό τους για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να επιτελέσουν σωστά το έργο τους. Δέσμευση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ προς όλους τους συναδέλφους ήταν μία και μοναδική: οι συμβάσεις ντροπής θα αλλάξουν. Η επόμενη ημέρα των κινητοποιήσεων/καταλήψεων βρήκε τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ να έχει διαδοχικές συναντήσεις με την διοίκηση της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός ανέλαβε την πρωτοβουλία και με το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων (ΓΔΑΝΠΟ, ΔΝΥ) κατέθεσε την εισήγηση η οποία και ψηφίστηκε ομόφωνα από το σύνολο των μελών του Δ.Σ. Οι νέες συμβάσεις σαφώς και δεν λύνουν τα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων, ωστόσο δίνουν μια σημαντική ανάσα αφού το αρχικό ποσό των 586€, ανεξαρτήτως κατηγορίας και ειδικότητας, διαμορφώνεται με βάση την ακόλουθη κλιμάκωση: 

Οι εργαζόμενοι άνω των 25 ετών, που προσλαμβάνονται σε θέση 
Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε), θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 664,69 ευρώ. 
Οι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε) (εκτός των Τεχνιτών) θα λαμβάνουν 685,71 ευρώ. 
Οι Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης (Τεχνίτες) 750,17 ευρώ. 
Οι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 791,21 ευρώ. 
Οι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε) 826,37 ευρώ και 
οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί θα λαμβάνουν 949,45 ευρώ. 

Οι νέες συμβάσεις είναι σε ισχύ από 15 Ιουλίου 2013. Η αναδρομικότητα επετεύχθη μετά και την σημερινή καθοριστική παρέμβαση του Συνδικάτου (που παρέστη στη συνεδρίαση), του Εργατικού Κέντρου, του Εκπροσώπου του Εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε κ. Παντελή Καραλευθέρη και βεβαίως του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Επιχείρησης κ. Ζερβού ο οποίος κατανόησε και υιοθέτησε το δίκαιο του αιτήματος.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα 750,17 ευρώ μεικτά, εβγαιναν καπου στα 700€ με 720€ αν δούλευες βάρδια...
Τώρα αν είσαι βάρδια τα 750,17€ μεικτα έγιναν 680€ καθαρά! Γιατί έγινε αυτό; Ξέρετε κάτι;