Η Αγων. Πρωτοβουλία σταμάτησε απορριμματοφόρο του Σαμπράκου

Ο Γ. Σαμπράκος εναντίον του Μαινάλου και της δημόσιας υγείας Χθες, Πέμπτη 31 Γενάρη, στις 13.30, πληροφορηθήκαμε ότι απορριμματοφόρο προσεγγίζει την παράνομη χωματερή στη θέση Μαγούλα, κοντά στο Λεβίδι και μέσα στο Μαίναλο.
Μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Λεβιδίου πήγαν αμέσως εκεί, σταμάτησαν το όχημα και ζήτησαν εξηγήσεις από τον οδηγό. Αυτός μας ενημέρωσε ότι με εντολή του κ. Γ. Σαμπράκου παρέλαβε από το υπό ανέγερση ξενοδοχείο του στον Καρδαρά. Με την ίδια εντολή - του κ. Γ. Σαμπράκου - τα μετέφερε στην παράνομη χωματερή μέσα στο δάσος για να τα αδειάσει εκεί. 'Όταν ενημερώσαμε δια τηλεφώνου τον τοπικό πρόεδρο, κ. Αθ. Κακώνη αρχικά δήλωσε άγνοια. Στη συνέχεια όμως μας ξανακάλεσε να μας πει ότι μάλλον δεν πειράζει κι ας αδειάσει τώρα το φορτηγό γιατί είναι από τον Καρδαρά και είναι του δημοτικού σύμβουλου του κ. Γ. Σαμπράκου, ο οποίος λέει ότι έστειλε μπάζα, και ότι τα μπάζα μάλλον τα θέλουμε γιατί θάβουμε έτσι τα παλιότερα σκουπίδια. Χτίζει ξενοδοχείο βλέπετε εκεί... (και πετάει σκουπίδια εκεί που καλεί τους τουρίστες να κάνουν βόλτα για να χαρούν τη φύση). Υπενθυμίζουμε ότι είναι το ίδιο παράνομο να πέφτουν μπάζα και σκουπίδια στο Μαίναλο. Το συγκεκριμένο φορτηγό βέβαια μετέφερε σκουπίδια και τα είδαμε όλοι όσοι ήμαστε εκεί. Μάλιστα είναι ακόμα χειρότερο το ότι δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με το συνδυασμό του κ. Σμυρνιώτη και όχι κάποιος από άγνοια έστειλε σκουπίδια εκεί. Μάλιστα, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία έχει βρεθεί και στο δημοτικό συμβούλιο παλιότερα, όπου μετέφερε την απόφαση της Συνέλευσης των Πολιτών για το θέμα της παράνομης χωματερής. Οπότε δεν μπορεί να μη γνώριζε ο κ. Γ. Σαμπράκος που ήταν και τότε δημοτικός σύμβουλος. Απλά διευκολύνθηκε εις βάρος ανθρώπων και φύσης.

 Ο οδηγός μάλιστα του απορριμματοφόρου αυτοκινήτου έλεγε συνεχώς: “πώς είναι δυνατό να είναι παράνομο αφού γίνεται με εντολή του Γιάννη του Σαμπράκου;” Ο κύριος αυτός φτιάχνει ολόκληρο ξενοδοχείο αλλά δεν μπορεί να στείλει τα σκουπίδια του σε χώρο νόμιμης απόθεσης; Κύριοι που γράφεται εκεί που ξέρετε το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και τους ψηφοφόρους σας να ξέρετε ότι αυτό δε θα περάσει έτσι. Ήδη ερευνούμε και άλλες καταγγελίες και φήμες και μαζεύουμε τα διαθέσιμα στοιχεία. 
Σε οποιαδήποτε προσπάθεια απόρριψης μπαζών και σκουπιδιών στο Μαίναλο θα μας βρείτε μπροστά σας. Όπως θα μας βρει μπροστά του και ο κ. Τατούλης όποτε προσπαθήσει να εφαρμόσει τα χυδαία σχέδιά του για το βουνό μας, ανεξαρτήτως κατάληξης των “στημένων” διαβουλεύσεων του. Καλούμε τον κόσμο της περιοχής να είναι σε επιφυλακή. Σύντομα θα μπορέσουμε να βρεθούμε και σε συνέλευση για να αποφασίσουμε όλοι μαζί πώς να κινηθούμε, όπως και στο παρελθόν, οπότε κρατήστε επαφή. Καλούμε τον κ. Γ. Σαμπράκο να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος ή τον κ. Σμυρνιώτη να τον αναγκάσει σε παραίτηση. Αλλιώς είναι συνένοχος.

 Η απόρριψη σκουπιδιών σε αυτό ειδικά το σημείο μέσα στο δάσος είναι εγκληματική ενέργεια. Κανένας ούτως ή άλλως δε θα τον είχε ψηφίσει αν ήξερε ότι θα εκμεταλλεύεται τη θέση του για να μολύνει την περιοχή, ελπίζοντας να γλιτώσει λίγα μεταφορικά. 

Απαιτούμε: 
Να παραιτηθεί ο κ. Γ. Σαμπράκος που έστειλε σκουπίδια στο Μαίναλο. Να σταματήσει τώρα η ρίψη απορριμμάτων σε παράνομες χωματερές. 

Να δουλέψει επιτέλους η ανακύκλωση και να μαζεύονται τακτικά τα σκουπίδια της περιοχής. 

Οποιαδήποτε μόνιμη λύση πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και λειτουργική και να μην επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή μας αλλά ούτε και οικονομικά τους δημότες μέσω αυξήσεων των δημοτικών τελών. 

Τέρμα πια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Σχόλια