ΕΚΠΟΙΖΩ: ΌΧΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTpvSQNtHOTAW7ZnCq8PTzj42mvCKDL_q9h8tgQGYxz07_5O-_DuAGj5ycDzw4o2xIRlLbAXC78q-ctHADUpNlW4JmSq2HZ3XZY8x1fNsJuIszS8yhzT_KIdCObvhXpu0qI0zM7Kli6I0/s1600/EKPIZO.JPGΑδικαιολόγητες, παράλογες και προκλητικές χαρακτηρίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ τις προτεινόμενες από τη ΔΕΗ αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, τονίζοντας πως λύση είναι ο εξορθολογισμός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.


 Σε επιστολή της προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ΡΑΕ η ένωση καταναλωτών σημειώνει ειδικότερα πως μόνος τρόπος να διασφαλιστεί διατηρήσιμη και πραγματική συγκράτηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας είναι να αναπτυχθεί ουσιαστικός ανταγωνισμός, τόσο στην ηλεκτροπαραγωγή όσο και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι ζητά από τη ΡΑΕ να μην προτείνει καμία αύξηση των τιμολογίων χαμηλής τάσης μέχρι να διαμορφώσει άποψη, από τα στοιχεία που θα υποβάλλει η ΔΕΗ, για το εύλογο του αιτήματος της. Της ζητά ακόμη «να επιτελέσει στο έπακρο τον θεσμικό της ρόλο, να αναδείξει στην κοινωνία τις λύσεις και να προχωρήσει στις συγκεκριμένες κινήσεις που απαιτούνται, ώστε να πάψουν να κερδίζουν μόνο όσοι μετέχουν στο υπάρχον στρεβλό σύστημα, στα πλαίσια του οποίου, ο καταναλωτής είναι ο μόνος και μόνιμα ηττημένος». 

Η ΕΚΠΟΙΖΩ παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να μην προβεί σε καμία αύξηση στα τιμολόγια και τα τέλη των λογαριασμών της ΔΕΗ λαμβάνοντας υπόψη της ότι «εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά ήδη αντιμετωπίζουν την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, δεδομένου ότι έχουν υποστεί μειώσεις στα εισοδήματά τους από 20% μέχρι και 50%». 
Επισημαίνει ακόμη πως θα οδηγηθούν σε αδυναμία πληρωμής πολύ περισσότεροι καταναλωτές, «με αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων όχι μόνο της ΔΕΗ αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού, γεγονός που με την σειρά του θα οδηγήσει σε νέες περικοπές». Τονίζει επίσης πως «η αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος θα επιφέρει περαιτέρω αύξηση στις τιμές των προϊόντων και όχι την επιζητούμενη μείωση που επαγγέλλεται η ίδια ότι επιδιώκει».

Σχόλια