Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης για τα σκουπίδια

Καταγγέλλει την απαράδεκτη και εγκληματική ενέργεια της παράνομης μεταφοράς και του ενταφιασμού των επικίνδυνων στερεών αποβλήτων (σύμμεικτα απορρίμματα) του Δήμου Τρίπολης σε δασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Γέφυρας του Δήμου Μεγαλόπολης, πλησίον του Αλφειού ποταμού. Η παραπάνω ενέργεια κοινωνικά στρέφεται εναντίον της υγείας των κατοίκων του Δήμου μας και περιβαλλοντικά εναντίον του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής με αποτέλεσμα να συντελείται μόλυνση ικανή να ρυπάνει πλέον της περιοχής και τις όμορες περιοχές της Μεσσηνίας και της Ηλείας.

 · Εκφράζει θλίψη, οργή και αγανάκτηση για τις παραπάνω παράνομες και εγκληματικές ενέργειες. · Εκφράζει έγγραφα τη διαμαρτυρία του:

 1) Στο Δήμο Τρίπολης για το έγκλημα που έχει διατελέσει με την εναπόθεση και τον ενταφιασμό των στερεών αποβλήτων του στη Τοπική Κοινότητα Γέφυρας του Δήμου Μεγαλόπολης με εργολάβους. Και ζητά άμεσα ο Δήμος Τρίπολης να προβεί στην εκταφή και απομάκρυνση των απορριμμάτων του καθώς και την πλήρη αποκατάσταση του χώρου ταφής. Οι παραπάνω ενέργειες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως εντός δέκα ημερών.

2) Στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να προβούν στην έρευνα και προανάκριση των παράνομων πράξεων, όπως ορίζει το άρθρο 9 του Νόμου 4042/2012, και να διατάξουν την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων και την Υγειονομική αποκατάσταση του χώρου.

3) Στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον κ. Εισαγγελέα Εφετείου Ναυπλίου, για την παρακολούθηση και την όλη εποπτεία της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητας της. · Να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από κοινού με τον Τοπικό Σύλλογο Γέφυρας κατά παντός υπευθύνου, φυσικών και ηθικών αυτουργών του εγκλήματος που προκλήθηκε σε βάρος της περιοχής της Τ.Κ. Γέφυρας Δήμου Μεγαλόπολης. · Η παρούσα απόφαση να σταλεί σε κάθε αρμόδιο Υπουργείο ή Φορέα καθώς και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να λάβουν γνώση. Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και θα προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια μέχρι την οριστική απομάκρυνση των απορριμμάτων και την Υγειονομική και Περιβαλλοντική Αποκατάσταση του χώρου.

Σχόλια

Ο χρήστης GEORGE είπε…
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ... ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΠΩΣ... ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΝΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ... ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΙ... ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ Χ 10 ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΝΟΥΣ Χ 30 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ... ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ... ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΧΝΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΡΩΜΕΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ; ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΩΡΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΑ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΕΞΩ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ... ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ... ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ!!! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΝΤΕΟ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ