"Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ" του Π.Ζούλια στην ΤΡΙΠΟΛΗ


http://www.artistbook.gr/uploads/arthra/iellada_pote_den_pethainei.JPG
 Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει για την καλοκαιρινή περίοδο 2012 σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας το μουσικοθεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη, Πάνο Σταθακόπουλο και Έρση Μαλικένζου, που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς χαρακτήρες. «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας και της Κύπρου από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες.


   Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου. Στο έργο πρωταγωνιστούν οι κομπάρσοι ηθοποιοί που παίζουν τον ελληνικό λαό. Έτσι, κατά τη διάρκεια του έργου, ποτέ δε βλέπουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας.
 Αντίθετα, παρακολουθούμε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα. Το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους-θιασώτες των ιδεών. Το παρασκήνιο διαδέχεται το προσκήνιο της ιστορίας σε ένα σκηνικό ακροβατικό παιχνίδι, που στοχεύει στην εθνική αυτογνωσία, στη συνείδηση, αλλά και στον πατριωτικό αυτοσαρκασμό, γιατί «για να πάει κανείς μπροστά, πρέπει να κοιτάει και λίγο πίσω». Η παράσταση διατρέχει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού απ' το δημοτικό ως το σύγχρονο. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία : Πέτρος Ζούλιας Σκηνικά - Κοστούμια : Αναστασία Αρσένη Μουσική Επιμέλεια - Διδασκαλία : Μάρω Θεοδωράκη Χορογράφος : Φώτης Διαμαντόπουλος Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη Βοηθός Σκηνοθέτη : Ηλεάνα Μπάλλα Βοηθός Σκηνογράφου : Φώτης Μουρτάς Βοηθοί Ενδυματολόγου: Μυρτώ Κοσμοπούλου & Νίκη Ψυχογιού ΠΑΙΖΟΥΝ: Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Έρση Μαλικένζου, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλίνα Κωτσοβούλου, Γεωργία Μαυρογεώργη, Τάσος Αλατζάς, Σταύρος Καραγιάννης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Βασίλης Κετσιλής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βίκυ Πάνου, Εβελίνα Νικόλιζα, Γεωργία Μητροπούλου 

ΤΡΙΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 9.00μμ 
τηλ. 2710 235925, 6977623784
 ηλεκτρονική προπώληση στο www.viva.gr και στο τηλ. 13855 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
Γενική είσοδος: 18 ευρώ 
15 ευρώ-φοιτητικό, άνεργοι (ΟΑΕΔ), συνταξιούχοι άνω των 65 ετών 
10 ευρώ- για παιδιά 5-10 ετών

Σχόλια