«Άλλον ψήφισαν και άλλος ορκίστηκε στη βουλή»

Kαταγγελίες για νοθεία στις εκλογες του Ιουνιου «Τσουνάμι» εξελίξεων πρόκειται να προκαλέσει στην γαλάζια παράταξη η απόρρητη επιστολή υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε σαν αποδέκτη τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής του κόμματος, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Η επιστολή, την οποία δημοσιεύει η zougla.gr, αφήνει σαφείς υπόνοιες για την ύπαρξη εσωκομματικού σκανδάλου που όζει από παρεμβάσεις παραποίησης και νοθείας των ψηφοδελτίων των εκλογών της 6ης Μαΐου. Συντάκτης της επιστολής είναι ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Λευκάδα, κ. Ξενοφών Βεργίνης, ο οποίος αναφέρει στον κ. Λυκουρέντζο ότι νιώθει κατάφορα αδικημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα της περιοχής του καθώς θεωρεί ότι παρ’ όλο που βγήκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, δεν εξελέγη βουλευτής λόγω παρέμβασης στα ψηφοδέλτια. Παρέμβαση που σαν αποτέλεσμα είχε να καταλάβει την έδρα ο συνυποψήφιος του, κ. Θοδωρής Σολδάτος. Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί ο κ. Βεργίνης στην επιστολή του σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για ευρύτατη νοθεία και ανοχή από μέρος της παράταξης. 

 «Δεν μπορεί να υπάρχει ευρύτατη νοθεία σε βάρος μου και εμείς να το ανεχόμαστε! Δεν μπορεί να υπάρχουν δικά μου ψηφοδέλτια και να καταμετρώνται υπέρ Σολδάτου και να το αποδεχόμαστε! Είναι πασιφανής αδικία!» αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές κατά του Πρωτοδικείου Λευκάδος, το οποίο, όπως λέει, παρ’ όλο που κατά την επανακαταμέτρηση διαπίστωσε τις παραβάσεις, άφησε «ανέγγιχτο» το νοθευμένο αποτέλεσμα. 
«Η επανακαταμέτρηση έγινε από δύο Επιτροπές με επικεφαλής δικαστές πρωτοδίκες, οι οποίοι και διαπίστωσαν τις παραβάσεις και ακρότητες. Λυπάμαι βέβαια γιατί το Πρωτοδικείο άφησε «ανέγγιχτο» το νοθευμένο αποτέλεσμα των εφορευτικών επιτροπών αν και όφειλε, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, να διορθώσει το πασιφανές λάθος, κρίνοντας τον εαυτό του αναρμόδιο» σημειώνει. 


Από το «στόχαστρο» όμως του κ. Βεργίνη, δεν ξεφεύγει ούτε η πολιτική του «στέγη», η οποία, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, του έχει «γυρίσει» την πλάτη καθώς δεν έχει πράξει τα δέοντα ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος του. Μέσω της επιστολής του προς τον κ. Λυκουρέντζο, διασαφηνίζει ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό ενώ διερωτάται αν η παράταξη θα συνεχίσει να το αγνοεί. «Τι θα κάνουμε; Θα δεχθούμε την κατασκευασμένη και πλασματική διαφορά των τριών σταυρών; Η Λευκάδα είναι μονοεδρική. Ο κόσμος και όχι μόνο ο δικός μας, είναι αγανακτισμένος. Υπάρχει έντονη δυσαρμονία μεταξύ θέλησης των ψηφοφόρων και του αποτελέσματος. Η παράταξη θα το αγνοήσει και θα κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει; Ανδρέα, το θέμα που έχει προκύψει είναι πρωτίστως πολιτικό. Δεν μπορεί να δέχομαι μέσα από το κόμμα αυτές τις απαράδεκτες

Σχόλια