ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΕ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ

-ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ έβαλαν τις υπογραφές τους,ώστε να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ,ψηφίζοντας παράλληλα το Μνημόνιο 1 και τη Δανειακή Σύμβαση 1 (Απρίλιος 2010) 

-Ο Γιώργος Παπανδρέου,απο το Νοέμβριο του 2009,δηλαδή 5 μήνες πριν την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ,πραγματοποιούσε κρυφές συναντήσεις με τον τότε πρόεδρο του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν,στις οποίες του ζητούσε να μπει η χώρα στον “Μηχανισμό Στήριξης”.

 -Το Νοέμβρο του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτείται απο πρωθυπουργός και τη θέση του παίρνει ο Λουκάς Παπαδημος, πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας,ο οποίος επι Σημιτη, “βοήθησε” ώστε η Ελλάδα να μπει στο Ευρώ με μούφα στοιχεία. 

-Τον Φεβρουάριο του 2012 και η Νέα Δημοκρατία υπογράφει την Δανειακή Σύμβαση 2 μαζί με το ΠΑΣΟΚ,το οποίο συνεχίζει την σκληρή μνημονιακή του πολιτική. 

-Παράλληλα το ποσοστό της καταγεγραμμένης ανεργίας τον Μάρτιο του 2012 έφτασε στο 22%...πράγμα που σημαίνει πως πάνω απο 1εκ.πολιτες στην Ελλάδα είναι και επίσημα χωρίς δουλειά. Εάν προσθέσει κάποιος σε αυτό το ποσοστό και τους άνεργους που δεν πηγαίνουν να καταγράφούν στον ΟΑΕΔ κάθε μήνα,τότε μιλάμε για πάνω απο 1,5 εκατ.ανεργους.

 -Οι αυτοκτονίες πολιτών λόγω οικονομικών προβλημάτων απο το 2011 και μετά,αποτελούν και επίσημα την μάστιγα της εποχής μας. Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο κάθε μήνα να έχουμε πάνω απο 10 καταγεγραμμένες αυτοκτονίες οι οποίες και με αποδείξεις (σημειώματα κτλ) αποδίδονται στην οικονομική κρίση. 

-Οργανώσεις όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δηλώνουν και επίσημα πως η Ελλάδα είναι στο όριο ανθρωπιστικής κρίσης,ενώ παράλληλα κατά τη φετινή σχολική σεζόν υπήρξαν εκατοντάδες κρούσματα με μαθητές που λιποθυμούσαν απο την πεινά στα σχολειά ,καθώς στα σπίτια τους δεν είχαν ούτε να φάνε.

Σχόλια