Ποινικές διώξεις άσκησε ο Εισαγγελέας για σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Διασταυρωμένο οτι έγινε η δίωξη

Ποινική δίωξη για πράξεις εσχάτης προδοσίας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Ορνεράκης με αφορμή την αποκάλυψη των «Επικαίρων» για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κωδική ονομασία «Πυθία Ι».

Στο τεύχος 87 (16-22/6/2011) τα «Επίκαιρα» δημοσίευσαν άκρως απόρρητα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα οποία κάποια «συμμαχικά» κράτη ήθελαν νεκρό τον πρώην πρωθυπουργό, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.


Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης. Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας, γνωστός για τη νομική κατάρτιση, το σθένος και τη μεγάλη εμπειρία του, παρήγγειλε τον περασμένο Αύγουστο τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθούν οι αποκαλύψεις του περιοδικού. Η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης ανατέθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου στον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Ορνεράκη.
Όλη η δικαστική εξέλιξη στα "Επίκαιρα", στο τεύχος 126, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012.

ventetta.blogspot.com
www.tanea.gr
www.madata.gr



Σχόλια