Πυξίδα: Μια ιδέα του Βασίλη Κοντοζαμάνη

Τρίπολη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου


Σε μια εποχή όπου η ανασφάλεια, η αγωνία και ο φόβος για την επόμενη μέρα
είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοινώνει την λειτουργία της Πυξίδας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία μέσω των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει, των δράσεων που θα αναπτύξει και του ανοιχτού διαλόγου που θα προκαλέσει έχει ως στόχο να καταστήσει την Αρκαδία ένα ισχυρό όνομα και να στρέψει την ανάπτυξή της προς τέσσερις κατευθύνσεις:

Πρώτον, στην αξιοποίηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών μας προϊόντων.
Η ανάδειξη της τοπικής γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και των
αντίστοιχων προϊόντων, μπορούν να επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα. Με την
κατάλληλη εμπορική ονομασία προέλευσης τα προϊόντα του τόπου μας μπορούν
να αποτελέσουν τα σύγχρονα εμπορικά σήματα ανάπτυξης και εξωστρέφειας της
χώρας μας.

Δεύτερον, επένδυση στον τουρισμό. H Αρκαδία μπορεί να αποτελέσει προορισμό
πρώτης επιλογής για κάθε μορφή τουρισμού (ιατρικός τουρισμός, θρησκευτικός
κλπ).Τρίτον, να αναδείξουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά. Να μπολιάσουμε τον πολιτισμό με την τουριστική ανάπτυξη. Να συνδέσουμε το μέλλον με την παράδοση του τόπου μας μέσα από την οποία αντλούμε δύναμη, κύρος και υπερηφάνεια. Να πρωτοστατήσει η παράδοση στην ενίσχυση της τοπικής και εθνικής μας ταυτότητας. Της ταυτότητάς μας ως Αρκάδες, της ταυτότητάς μας ως Έλληνες, της ταυτότητας που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι πληγωμένη και κατακερματισμένη.

Τέταρτον, να δώσουμε έμφαση στην πράσινη επιχειρηματικότητα. Να στραφούμε σε επιχειρηματικές δράσεις και να ωθήσουμε τον καθένα να πιστέψει και να επενδύσει σε έναν νέο τομέα οικονομικής δραστηριότητας που ανθεί παγκοσμίως. Πράσινη επιχειρηματικότητα δεν είναι μόνο τα φωτοβολταϊκά ή οι ανεμογεννήτριες. Είναι μία σοβαρή υπόθεση που αφορά στον προσανατολισμό σχεδόν κάθε τομέα της παραγωγής και των υπηρεσιών σε πρακτικές που ενσωματώνουν την τεχνολογική πρόοδο προς όφελος του περιβάλλοντος κατά την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της Πυξίδας και του διαδικτυακού της χώρου www.pyxida-arcadia.gr έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Πυξίδα είναι μια πρωτοβουλία για να σκεφθούμε διαφορετικά. Να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. Δημιουργήθηκε για να δώσει λόγο και βήμα στις τοπικές κοινότητες του τόπου μας, αλλά και σε προσωπικότητες οι οποίες επιθυμούν η Αρκαδία να σχεδιάσει και να αναδείξει τη δική της διακριτή ταυτότητα.
Στόχος της Πυξίδας είναι ο τόπος μας να αποκτήσει και πάλι τη δική του διακριτή ταυτότητα. Να κάνουμε την Αρκαδία ένα ισχυρό όνομα. Να προσελκύσουμε επενδύσεις σε τομείς όπως είναι τα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα, η πράσινη επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και σε ότι άλλο διαθέτουμε ως ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα.
Είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για την έξοδο από την κρίση, με στόχο και μεγάλο ζητούμενο την εθνική επιβίωση. Είναι στο χέρι μας να πιστέψουμε επιτέλους στις δικές μας δυνάμεις!


Βασίλης ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ – www.kontozamanis.gr – info@kontozamanis.gr

www.pyxida-arcadia.gr – info@pyxida-arcadia.gr


Απο email

Σχόλια