ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

Του Χρήστου Ξαγά (τραπεζικός, ιδρυτικό μέλος της ΔΡΑΣΗΣ)


Το 2009 στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος της ΔΡΑΣΗΣ αναφέρονταν τα εξής : «Ιδρύουμε νέα πολιτική κίνηση. Το όνομά της «ΔΡΑΣΗ». Γιατί αυτό χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα. Δράση κι όχι λόγια. Δράση τώρα, κι όχι αύριο. Η κρίση είναι εδώ. Όλοι εμείς που υπογράφουμε τη Διακήρυξη αυτή διαπιστώνουμε, μαζί με τους περισσότερους πολίτες, ότι η πατρίδα μας βυθίζεται σε μια πρωτοφανή, στα τελευταία 35 χρόνια, κρίση. Η απειλή της οικονομικής χρεοκοπίας είναι ορατή». Σήμερα τα λόγια αυτά έχουν δυστυχώς επιβεβαιωθεί στο ακέραιο και ο Ελληνικός λαός ζει καθημερινά τη φτώχεια και τη δυστυχία που την ακολουθεί.

Το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών του 2009 αποδείχθηκε ανίκανο, δεν είχε σχέδιο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση την οποία ήξερε πολύ καλά πριν τις εκλογές. Καμιά αποκρατικοποίηση, καμιά επένδυση, κανένας περιορισμός του σπάταλου κράτους. Τα μέτρα που πήρε ήταν ισοπεδωτικά. Αντί να μειωθούν οι δαπάνες, αυξήθηκαν οι φόροι! Ο κ Χρυσοχοϊδης υπέγραψε το Μνημόνιο 1 που δεν διάβασε, η κ. Κατσέλη το διάβασε μόνο για τρεις ώρες, ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι το διάβασε ολόκληρο, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το ψήφισαν, και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ φρόντισε ώστε να μην εφαρμοστεί.. Φυσιολογικά οι δανειστές ζητάνε έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων ότι θα εφαρμοστούν τα όσα περιγράφονται στο Μνημόνιο 2. Την ώρα που η Ελλάδα πεθαίνει στο ΠΑΣΟΚ νοιάζονται για την εκλογή νέου αρχηγού. Σε ώρες εθνικής κρίσης ο κ. Παπαδήμος παρουσίασε κυβέρνηση σαράντα επτά υπουργών και υφυπουργών, κανείς δεν γνωρίζει πόσο κοστίζει κάθε μήνα στον ελληνικό λαό αυτή η κυβέρνηση.



Η Νέα Δημοκρατία, θέλει να ξεχαστούν οι ευθύνες της για την καταστροφή. Μετά τη συντριβή στις προηγούμενες εκλογές πιστεύει ότι η αλλαγή αρχηγού αρκεί για να την φέρει στην εξουσία με τις αοριστολογίες του Ζαππείου. Θα διεκδικήσει την εξουσία με τα ίδια μυαλά, όπως τότε που κυβερνούσε τη χώρα «σεμνά και ταπεινά», ουσιαστικά «ανίκανα ρουσφετολογικά και σκανδαλολογικά». Η ΝΔ αρνείται να μιλήσει ξεκάθαρα για το τι πρόκειται να κάνει για τα ελλείμματα, για το αδηφάγο κράτος που παράγει διαφθορά και χρέη. Θα ζητήσει να κυβερνήσει με στελέχη του ΛΑΟΣ αφού δεν μπορεί να βρει ικανά στελέχη στο κόμμα της.



Η αριστερά αποφάσισε ότι η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτα και άρα δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα. Είναι η άλλη όψη του «λεφτά υπάρχουν», φθηνός λαϊκισμός με αποτέλεσμα να μεταφέρονται σε αυτή ψήφοι από το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι μιλάνε για έξοδο από ευρωζώνη, επιστροφή στη δραχμή, χωρίς να μπορούν να απαντήσουν βασικά ερωτήματα. Ποιος θα καλύψει το ετήσιο πρωτογενές έλλειμμα της οικονομίας; Τι έχει μείνει να κρατικοποιηθεί όταν το 70% της οικονομικής δραστηριότητας ελέγχεται από το κράτος; Με ποιο τρόπο θα ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός αν δεν γίνουν περικοπές στο δημόσιο τομέα;



Το ΛΑΟΣ είδε τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να μειώνονται και αποχώρησε από την κυβέρνηση Παπαδήμου, προτιμά την ανέξοδη ψηφοθηρία, ενώ πρωτοκλασάτα στελέχη μετακινήθηκαν στη ΝΔ για να γίνουν υπουργοί, για να ασκούν εξουσία απολαμβάνοντας πλούσια ζωή, όταν οι Έλληνες πεινάνε. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο, έτσι δεν είναι;



Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης πρόσφατα στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» περιέγραψε την ευθύνη των επαγγελματιών πολιτικών. «Παίζαμε άμυνα, πώς να ξεφύγουμε, πώς να μην κάνουμε αυτό που δεσμευόμαστε, πώς να συρρικνώσουμε στο μηδέν τις υποχρεώσεις μας, πώς γενικά να πάρουμε κι άλλα λεφτά, κι άλλα χρέη».



Η Ελλάδα συντηρεί σχεδόν 1.000.000 δημόσιους υπαλλήλους τη στιγμή που η Ρωσία έχει 500,000! Χαρατσώνεται ο Έλληνας με 23% ΦΠΑ Έχουμε ακόμα κρατικά πανεπιστήμια του ενός συγγράμματος. Ευημερούν οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Έχουμε ΜΜΕ συντηρούμενα από την κρατική διαφήμιση, κρατικοδίαιτα κομματικά συνδικάτα, οι ΔΕΚΟ επωφελούνται τα κέρδη και κοινωνικοποιούν τα χρέη. Είχαμε μια δεκαετία με όργιο αυξημένων δημοσίων δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα , για συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων έργων και αναθέσεων, πλιάτσικο με τις νοσοκομειακές και φαρμακευτικές δαπάνες. Θυμηθείτε το κύκλωμα που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες με τα φαρμακεία στην Αρκαδία. Οι πολιτικοί φροντίζουν ώστε να απολαμβάνουν φορολογική ασυλία τα υψηλά εισοδήματα, είναι γνωστή σε όλους η ανικανότητα είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών από μεγαλο-οφειλέτες, που τελικά οδηγεί σε φορομπηχτική πολιτική προς τους νομοταγείς πολίτες.



Προκειμένου να σωθούν οι κομματικοί στρατοί, επιδοτούνται τα κόμματα από τα χρήματα που μας δίνει η Τρόικα. Όλοι οι βουλευτές, εισπράττουν κατά μέσο όρο σήμερα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 7,200¤, οι βουλευτές της αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) κάθε μήνα εισπράττουν την τεράστια βουλευτική αποζημίωση και «πουλάνε» αντίσταση ψηφίζοντας όχι στα Μνημόνια. Η αιτία του κακού στην Ελλάδα είναι το σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος, τα ρουσφέτια και η ατιμωρησία των πολιτικών, ξεχάσατε τη SIEMENS; Κατάντησε ο Έλληνας να θεωρεί ότι η φοροδιαφυγή είναι μαγκιά, ότι εξυπνάδα είναι το κλέψιμο, ότι πρέπει να «έχει άκρες» για να προχωρήσει στην εργασία του και ότι θα πρέπει να «λαδωθεί» ο κρατικός υπάλληλος για «να γίνει η δουλειά μας».



Η χώρα δεν πτώχευσε λόγω Μνημονίου. Ήμασταν στην πράξη πτωχευμένοι πριν ζητήσουμε χρήματα από την Τρόικα, όταν κανείς δεν μας δάνειζε. Κανείς δεν μας επέβαλε τόσα χρόνια να δανειζόμαστε πάνω από τις δυνατότητές μας, για παροχές σε τυφλούς που παίζουν τάβλι, ανύπαρκτους ανάπηρους, προεκλογικούς διορισμούς, μίζες και διαφθορά στις αμυντικές δαπάνες και τα δημόσια έργα, και σπατάλες για άσκηση «κοινωνικής πολιτικής», ενώ η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κατάφερε το 2010 και 2011 να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες!



ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Το κόμμα της ΔΡΑΣΗΣ προτείνει στον κόσμο της Αρκαδίας την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, αυτή η αλλαγή θα στηρίζεται στην κοινή λογική για να επέμβουμε εκεί που είναι το πρόβλημα, όχι εκεί που βολεύει τους επαγγελματίες πολιτικούς. Αρκετά έχει υποφέρει η Αρκαδία από αυτό το κράτος, αρκετά με τους αναποτελεσματικούς και αδιάφορους εκπροσώπους που θυμούνται την Αρκαδία όταν πλησιάζουν εκλογές ή στις αργίες για να συμμετάσχουν σε τοπικές εκδηλώσεις. Έχουν τεράστια ευθύνη οι κκ Ρέππας, Κωνσταντινόπουλος και Λυκουρέντζος για την κατάντια της χώρας. Πότε παρενέβησαν ώστε να προχωρήσει η Ελλάδα στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές; Είναι διάσημη η αναβλητικότητα του κ. Ρέππα. Κρύφτηκαν όλοι τους πίσω από τους αρχηγούς τους, είτε έγιναν υμνητές τους ενώ η χώρα καταστρέφεται Θα τους ξαναψηφίσετε;



Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ύφεση δεν αντιμετωπίζεται ούτε με περισσότερα δάνεια, ούτε με περισσότερη κατανάλωση (το λεγόμενο «άλλο μίγμα» με τόνωση της αγοράς), όπως υποστηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σχεδόν όλα τα ΜΜΕ. Ούτε με τις δηλώσεις της αριστεράς «δεν χρωστάω, δεν πληρώνω», ούτε με κηρύγματα παραβατικότητας («δεν υπακούω»).


Η ΔΡΑΣΗ προτείνει τη δημιουργία μικρότερης, καλύτερης και ευέλικτης κρατικής μηχανής μέσω της μείωσης των περιττών δαπανών του Δημοσίου. Καταργήσεις κάθε είδους επιδοτήσεων (σε ταμεία ΔΕΚΟ, σε ΟΤΑ) και δραστικό εξορθολογισμό τού κόστους του συστήματος περίθαλψης. Μετατροπή της περιφέρειας σε πρωταγωνιστή της οικονομικής ανάπτυξης με μικρές αποτελεσματικές υπηρεσίες, με μεταφορά πόρων και της αντίστοιχης ευθύνης στην περιφέρεια, με έμφαση στην αποτελεσματική επίτευξη μετρήσιμων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων στόχων.


Απλούστευση του φορολογικού κώδικα, με ένα ενιαίο φορολογικό συντελεστή 20% για όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα φυσικών προσώπων, κλιμακούμενο στο 25% για συνολικά εισοδήματα πάνω από 100.000, και 30% για πάνω από 300.000 ευρώ. Απαλλαγή 5.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο και κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας. ΦΠΑ σε δύο κλίμακες, 10% και 20%. Φορολογία των επιχειρηματικών κερδών με συντελεστή 20%. Κατάργηση όλων των φόρων που βαρύνουν την κατοχή και μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας, αλλά φορολογία της υπεραξίας στη μεταβίβαση σαν εισόδημα. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών και φόρων υπέρ τρίτων σε «ευγενή ταμεία», επανίδρυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, και παραδειγματικές ποινές σε όσους φοροδιαφεύγουν. Καθιέρωση εγγυημένης Βασικής Εθνικής Σύνταξης (ΒΕΣ) για όλους τους πολίτες στα 700 ευρώ το μήνα, στο 67ο έτος, κατευθείαν από τον προϋπολογισμό, με κατάργηση όλων των υποχρεωτικών ασφαλιστικών εισφορών και των ταμείων τους (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ). Με την κατάργηση των εισφορών θα μειωθεί δραστικά το συνολικό μισθολογικό κόστος ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, αλλά και θα ανακουφισθούν με μεγαλύτερες συντάξεις εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι συμπολίτες μας. Μεταβατική περίοδος προσαρμογής, που δεν θα θίγει τους ήδη συνταξιούχους και αυτούς που έχουν ήδη κατοχυρώσει με τις εισφορές τους σύνταξη μεγαλύτερη της ΒΕΣ.


Στις επόμενες εκλογές, η Αρκαδία θα έχει την ευκαιρία να τιμωρήσει τα κόμματα που προσπαθούν να μας εξαπατήσουν πάλι με μοναδικό τους στόχο να μπουν στη Βουλή κάποιοι που θα νομοθετούν σε βάρος μας ενώ οι ίδιοι θα απολαμβάνουν σπάταλη ζωή και την ατιμωρησία του βουλευτή, του υπουργού. Οι Αρκάδες θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν μήνυμα αλλαγής και ελπίδας για την Ελλάδα, θα σταθούν μπροστά στους υπεύθυνους της κατάντιας της χώρας και θα μπορέσουν με την ψήφο τους να τους στείλουν στην ανεργία.

Απο email

Σχόλια