ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ 3 ΟΡΦΑΝΑ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ

http://www.newsit.gr

Σοκαριστικά είναι τα όσα καταγγέλουν οι δάσκαλοι του Α' Συλλογου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ 3 ΟΡΦΑΝΑ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ

'Οπως αποκάλυψε ο δάσκαλος και πρόεδρος του Α' Συλλόγου Εκαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Μαργιόλης :

"Πριν 10 μέρες συνέβη ένα τραγικό γεγονός που μας σόκαρε. Ενας πατέρας 3 μαθητών μας που ήταν άνεργος τους τελευταίους 6 μήνες αυτοκτόνησε. Και δεν ειναι μόνο αυτό. Μας καταγγέλθηκε πως την περασμένη άνοιξη σε σχολείο της Κυψέλης μαθητές λιποθύμησα την ώρα του μαθήματος και ο γιατρός που εξέτασε τα παιδιά διέγνωσε ασιτία. Βλέπουμε παιδιά να έρχονται στο σχολείο με τρύπια παπούτσια. Βλέπουμε παιδιά να μην έχουν αθλητικά παπούτσια για να κάνουν γυμναστική. Βλέπουμε στα κυλικεία να ψωνίζουν ελάχιστα παιδιά και τα περισσότερα να μην έχουν ένα κουλούρι να φάνε. Στο κυλικείο του σχολείου μας ξανάρθε το τεφτέρι. Προτείνουμε να στηθεί ένα δικτο αλληλεγγύης και αυτά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για τα παιδιά του Ιρακ, της Παλαιστίνης και της Γιουγκοσλαβίας να τα κάνουμε πλέον για παιδιά μας. Εχουμε χρέος όχι μόνο να τα μορφώσουμε αλλά και να τα προστατέψουμε από την εξαθλίωση".




Το θέμα που ανέδειξε πρώτη η εφημερίδα LIFO ειναι γροθιά στο στομάχι. Εάν όλα αυτά που καταγγέλουν οι δάσκαλοι ισχύουν τότε μιλάμε για εικόνες τριτοκοσμικές που ντροπιάζουν τη κοινωνία και την χώρα μας και άμεσα κάτι πρέπει να κανουμε όλοι για αυτό.

Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει τα λιποθυμικά περιστατικά μαθητών και κάνει λόγο για λαϊκίστικη προπαγάνδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Σχόλια