Δελτίο τύπου για Χ.Δ.Β.Α. Μεγαλόπολης

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Μεγαλόπολη 18 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις τελευταίες ραγδαίες και οδυνηρές εξελίξεις σε ότι αφορά το μέλλον του λεκανοπέδιου της Μεγαλόπολης με την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης για την έγκριση της κατασκευής του Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων , θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Θυμίζει η εξέλιξη αυτή το ¨Χρονικό Προαναγγελθέντος Θανάτου¨ με επακόλουθο την υπογραφή της Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου της πολύπαθης περιοχής μας.

Διαχρονικά οι ευθύνες των δύο μεγάλων παρατάξεων του Δήμου μας είναι αναλογικές του χρόνου διοίκησης, αφού με τον ένα η με τον άλλο αναποτελεσματικό, πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο χειρισμού άφησαν ¨ζωντανό¨και ανοικτό το σενάριο των βιομηχανικών αποβλήτων.

Η ξεκάθαρη άποψη της δικής μας παράταξης είναι αυτονόητη, αδιαμφισβήτητη και χωρίς πολλά λόγια και περιστροφές...


ΟΧΙ στην οποιαδήποτε σκέψη για Χ.Δ.Β.Α. και οτιδήποτε άλλο θα επιβάρυνε το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης !

Άλλωστε στο προχθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεράσαμε τις απόψεις των 2 παρατάξεων ότι σε ένα χρονοδιάγραμμα δεκαημέρου θα πρέπει να γίνουν τα εξής:

1. Αυστηρή καταγγελία της Κ.Υ.Α. ως πραξικοπηματικής, ανάλγητης, άδικης και ανιστόρητης καθώς και ύποπτης αφού υπογράφεται από Υπουργό που είναι σε άλλο Υπουργείο και έχει σαν αποδέκτες την Νομαρχία Αρκαδίας και τον Δήμο Γόρτυνος. ( Φανταστείτε πότε έχει υπογραφεί!)

2. Να γίνουν δυναμικές και οργανωμένες παρεμβάσεις και καταλήψεις στην Δ.Ε.Η., στο αρμόδιο Υπουργείο, στο ενεργειακό κέντρο, στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο κ.α..

3. Να γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση

4. Να συγκροτηθεί η συντονιστική επιτροπή όπου θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.

Κλείνοντας πιστεύουμε και άλλωστε είναι πάγια θέση μας ότι η σφυρηλάτηση της κοινωνικής συνοχής που πρέπει να είναι καθημερινό μήνυμα μας, μπορεί να αποτρέψει αυτόν τον εφιάλτη και βέβαια θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλα δεινά για την περιοχή μας, οπότε για να καταφέρουμε να επιτύχουμε στους στόχους μας, πρώτο μέλημα μας θα πρέπει να είναι η ενότητα των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης!

Σχόλια