Ε.Ε.-ΗΠΑ ετοίμαζαν "χτύπημα κάτω απ' τη ζώνη" στην Κύπρο

Ένα απίστευτο παρασκήνιο πιέσεων και χτυπημάτων κάτω απ' τη ζώνη έρχεται στο φως σε ό,τι έχει να κάνει με το σχέδιο Αναν και το δημοψήφισμα στην Κύπρο.

Μαθήματα “δημοκρατικής” συμπεριφοράς παρέδωσαν σύμφωνα με το wikileaks ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος το 2007
Οι δύο κύριοι είχαν αποφασίσει να τιμωρήσουν τον Κυπριακό λαό για το “όχι” και φυσικά είχαν τη σύμφωνη γνώμη και των Αμερικανών που έδιναν τότε γη και ύδωρ για να αποσπάσουν ένα “ναι”.
Όπως προκύπτει, οι Ευρωπαίοι, σε συνεννόηση µε τους Αµερικανούς, αναζητούσαν τρόπο για να επικαλεστούν το άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ προκειµένου να αναστείλουν το δικαίωµα ψήφου της Κυπριακής Δηµοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συµβούλιο, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα”.



Μια µέρα πριν από το δηµοψήφισµα στην Κύπρο και το αναµενόµενο «όχι» των Ελληνοκυπρίων, σε εµπιστευτικό τηλεγράφηµα από την αµερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, αναφέρεται ότι µε την επικείµενη ένταξη της Κυπριακής Δηµοκρατίας στην ΕΕ “οι Ευρωπαίοι δεν έχουν πια καρότα για να ενθαρρύνουν το “ναι”. Ούτε καν, όπως γράφει, την άνευ προηγουµένου ενεργοποίηση του άρθρου 7 της Συνθήκης της Νίκαιας, µε βάση την ακραία εκδοχή του οποίου η ΕΕ µπορεί να στερήσει το δικαίωµα ψήφου από ένα κράτος-µέλος στο Ευρωπαϊκό Συµβούλιο.
Ήθελαν μάλιστα να στερήσουν το δικαίωμα ψήφου στην Κύπρο επικαλούμενοι... παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Για να κάνουν το πολιτικό τους παιχνίδι είχαν φτάσει σε σημείο να σκέφτονται να αναφέρουν ενώπιον των Κυπρίων ... ανθρώπινα δικαιώματα εκείνων που έκαναν ή δέχθηκαν ως εθνοσωτήρια την εισβολή του Αττίλα στο μαρτυρικό νησί.



Σχόλια