Μήνυμα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ‏

Φίλη και φίλε, που θα διαβάσεις αυτό το μήνυμα

Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε νέα μετοχοποίηση της ΔΕΗ. Μια απόφαση που οδηγεί στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος.

Εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιδρούμε στην περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης γιατί πιστεύουμε ότι αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την εθνική οικονομία και τις τσέπες των καταναλωτών.

Μια χώρα δεν μπορεί να πουλά μια μεγάλη εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας γιατί έτσι χάνει ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και ένα σπουδαίο εργαλείο κοινωνικής πολιτικής ( ειδικά τιμολόγια για χαμηλοσυνταξιουχους, πολύτεκνους, αγρότες )
.
Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ιδιωτικοποιήθηκαν οι εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας, τα τιμολόγια αυξήθηκαν από 33% (Πολωνία) έως και 89% στη Νορβηγία.



Μια χώρα δεν μπορεί να πουλά το 17% μιας μεγάλης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας για 400 εκατ. ευρώ όταν μια νέα μονάδα της ΔΕΗ στοιχίζει πάνω από 1,3 δισ. ευρω.

Ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας.

Σε καλούμε μαζί μας την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 6μμ το απόγευμα, να διατρανώσουμε τη διαφωνία μας στη μετοχοποίηση της ΔΕΗ και σε κάθε προσπάθεια εκποίησης δημόσιας περιουσίας.

Σχόλια