ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ‏

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δημητσάνα 4 / 3/ 2011

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ

Σε όλη τη Γορτυνία με πρωτοβουλία νέων ανθρώπων - εθελοντών, μελών των τοπικών συμβουλίων του Δήμου, πολιτιστικών συλλόγων, επαγγελματιών, και άλλων διοργανώνονται καρναβαλικές εκδηλώσεις. Έτσι στη Δημητσάνα, στα Λαγκάδια, στα Τρόπαια, στη Χώρα το κέφι και το γλέντι θα παρασύρει για λίγο το νου από τη δύσκολη συγκυρία της εποχής και μέσα από ένα Διονυσιακό ξεφάντωμα θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας με αισιοδοξία και ζωντάνια για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη πραγματικότητα.

Στα Τρόπαια οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και όχι μόνο, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις κλασσικές Γορτυνιακές μπούλες, το παραδοσιακό «Λιώσιμο του Γουρουνιού» και τις τσιγαρίδες. Με συνοδεία...


παραδοσιακών μουσικών, τραγούδι, ποτό και ξεφάντωμα, το πρόγραμμα κλείνει με το κάψιμο του καρνάβαλου στην πλατεία του χωριού, δεν θα λείψουν βέβαια και οι εκπλήξεις. Τον τόνο θα δώσουν με τη συμμετοχή τους οι νέοι άνθρωποι, κυρίως οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Τροπαίων.

Την Κυριακή αξίζει κανείς να βρεθεί στη Γορτυνία και να ξεφαντώσει μέχρι αργά το βράδυ. Οι εκδηλώσεις στα Τρόπαια ξεκινούν στις 3.30 μ.μ.

Σχόλια