«Εθνική ντροπή η μη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων.»

Για την τεράστια αθλητική υποβάθμιση της πατρίδας μας από την άρση της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων μίλησε στη Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Ανατολάκης. Τα κύρια σημεία της ομιλίας του:

«Η εξέλιξη αυτή είναι πρωτοφανής για τον Eλληνικό Aθλητισμό, για την ίδια την Πατρίδα μας, για όλους τους Έλληνες. Από τους ‘‘καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες’’ που λέγαμε το 2004, ρίξαμε την Εθνική μας περηφάνια στα Τάρταρα. Φαντάζεστε να ανατεθεί η διοργάνωση στη Μερσίνη της Τουρκίας; Ούτε να το σκέφτομαι…!.» (Σημ: Δυστυχώς εκ των υστέρων η διοργάνωση δόθηκε στην Τουρκία και μάλιστα στην πόλη από την οποίαν ξεκίνησαν τα αποβατικά της το ‘74 για την Κύπρο.)

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στις 13 Σεπτεμβρίου του 2009, στην προεκλογική περίοδο δηλαδή, δήλωνε ότι αυτοί οι Αγώνες, είναι μια δυνατότητα προβολής του πολιτισμού μας, του τουρισμού μας, των προϊόντων μας, της φιλοξενίας μας, του Ελληνισμού, του χαρακτήρα μας, της ταυτότητας μας. Ελεγε ότι θα κάνουμε το παν, ώστε να είναι οι καλύτεροι δυνατοί Μεσογειακοί Αγώνες».

Αλλά και η κυρία Γκερέκου στις 12 Φεβρουαρίου 2010 δήλωνε: ‘Βεβαίως και οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν και θα γίνουν σωστά. Είμαστε απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, είμαστε απόλυτα συνεπείς στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας μας…’

Έχετε καταντήσει η κυβέρνηση του ψεύδους! Όταν βγαίνετε και κάνετε κατηγορηματικά μια δήλωση, ο ελληνικός λαός είναι σίγουρος ότι θα γίνει το αντίθετο.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες χάθηκαν, γιατί ποτέ δεν πιστέψατε σε αυτούς, άσχετα με το τι λέγατε. Μόλις περάσανε οι εκλογές, ως δια μαγείας βγήκαν στην επιφάνεια τα σενάρια περί υψηλού κόστους του μεσογειακού χωριού, τα κρουαζιερόπλοια και πάει λέγοντας.

Αυτά τα λέγατε για να μην χάσετε ψήφους στις Δημοτικές Εκλογές. Κανείς δεν θα σας ψήφιζε στην Θεσσαλία.. Κανείς!

Τους Μεσογειακούς Αγώνες δεν μας τους πήρανε! Εσείς τους δώσατε και με το χειρότερο τρόπο. Και δυστυχώς, οι συνέπειες ΔΕΝ μένουν μόνο στο τοπικό επίπεδο της Θεσσαλίας. Δίνουμε την εικόνα μιας χώρας που δεν μπορεί να υλοποιήσει τα βασικά σε μία διεθνή διοργάνωση.

Γνωρίζετε ότι το Μουντιάλ του 1986, ήταν να το διοργανώσει η Κολομβία αλλά έγινε στο Μεξικό. Και εκεί επικαλέστηκαν οικονομικούς λόγους.

Γνωρίζετε πότε ξαναπήρε διοργάνωση η Κολομβία μετά από αυτό; 18 χρόνια, η Κολομβία ήταν σε μια μορφή καραντίνας από τις αθλητικές διοργανώσεις αφού δεν την εμπιστευόντουσαν. Είναι πολύ πιθανόν, να γίνει και για τη χώρα μας αυτό. Η διεθνής αρθρογραφία θα αναφέρει ΠΑΝΤΑ την περίπτωση της Ελλάδας στις αποτυχημένες διοργανώσεις.

Προχθές ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ανακοίνωσε μειώσεις 14% στις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών. Αφού λοιπόν ξεφορτωθήκατε τους Μεσογειακούς, κάντε κάτι για να ισοφαρίσετε την ζημιά στον Αθλητισμό! Δώστε περισσότερα χρήματα στις Ομοσπονδίες… Δώστε κάποια χρήματα που ‘γλυτώσατε’ από τους Μεσογειακούς, στα Ερασιτεχνικά Σωματεία που πεινάνε!

Κύριε Υπουργέ, το όνειρο για τους Θεσσαλούς τελικά ήταν απατηλό. Η ευκαιρία που τους δινόταν, η δική τους ευκαιρία χάθηκε!

Όπως επίσης χάθηκε και η ευκαιρία για την ώθηση του Αθλητισμού. Γιατί τέτοιες διοργανώσεις, αποτελούν κίνητρο για τους αθλητές να δοξαστούν στην Πατρίδα τους και για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Πλέον, απομένει να σας δώσω τα ‘..συγχαρητήρια..’ μου, εκ μέρους όλων αυτών των παιδιών!

Σας ευχαριστώ… »





Ανατολάκης Γεώργιος

Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.

Πολιτικό Γραφείο: Πλ. Ελευθερίας 12, 181 20 Κορυδαλλός.

Τηλ. 210-4945982, 210-4945986 Fax: 210-4945987

Email: g.anatolakis@parliament.gr.

Σχόλια