Τι να φάμε σήμερα; Κουτόχορτο ή ταραμά;

Αισθάνομαι μια εθνική υπερηφάνεια που η κυβέρνηση κατάφερε, καταφέρνει και θα εξακολουθήσει να καταφέρνει μεγάλα πλήγματα στην τρομοκρατία που μαστίζει τη χώρα μας.
Αλλά αυτό το αίσθημα ενισχύεται ακόμη περαιτέρω επειδή επιτέλους αυτή η κυβέρνηση βγάζει στη φόρα τους πραγματικούς εχθρούς της χώρας: Τα spreads. Ναι αυτά τα άψυχα, ασπόνδυλα και άυλα κατασκευάσματα που οδηγούν την Ελλάδα στη χρεοκοπία.
Και αισθάνομαι μια εθνική ασφάλεια κάθε φορά που βγαίνει η κυβέρνηση και απαντά με αυστηρότητα στους κακόβουλους Γερμανούς, Μολδαβούς, Moodyτες, Λιθουανούς, τους Σαρίτες, τους Μαρίτες και τους Κακούς Συναπαντίτες που θέλουν διακαώς να κηρύξουμε πτώχευση.
Και η ασφάλεια αυτή ενισχύεται ακόμη περαιτέρω όταν βγαίνει και ο δάσκαλος Όλι Ρεν να μαλώσει όλα τα "παιδάκια" της "τάξης" που λένε "κακές λεξούλες".
Απο την άλλη ανησυχώ λίγο γιατι στην πρώτη περίπτωση συνειδητοποιώ πως η χώρα είναι τίγκα στους τρομοκράτες, σε....... βαθμό που μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση απο την εξουσία, ενδεχομένως να βγούμε οι μισοί Έλληνες τρομοκράτες και να τρέχουμε στα δικαστήρια. (Γιώργο εάν δεις ότι ξεμένεις απο τρομοκράτες βάλε καμιά αγγελία στα ξένα ΜΜΕ που αλωνίζεις συνεχώς. Όλο και καποιος θα απαντήσει.)

Στη δεύτερη περίπτωση δεν ξέρω που να αποτανθώ για να βγάλω το άχτι μου. Εδώ π.χ., στο καφενείο, υπάρχει ένα email να στείλω τον πόνο μου. Στα spreads; Ποιος θα είναι ο παραλήπτης; που θα στείλω email; ποιο τηλέφωνο να πάρω; μια διεύθυνση βρε αδερφέ να στείλω μια επιστολή να τους τα πω ένα χεράκι που "πολεμάνε" την πατρίδα μου. Τι θα γράφω; Προς: Spreads;
Και στην τρίτη περίπτωση ανησυχώ για το τι "γράμματα" θα μάθει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση μέσα σε μια "τάξη" που γίνεται μπάχαλο και ο "δασκαλάκος" της δεν μπορεί να κρατήσει τα μπόσικα. Διότι άλλο πολυφωνία και άλλο μπάχαλο. Άλλο πράγμα είναι η ανταλλαγή απόψεων και άλλο η επιβολή απο τους "νταήδες" της "τάξης".
Ευτυχώς που υπάρχει και η Αίγυπτος για να ξεχνιέμαι λίγο, να κάνω και καμιά διαδήλωση στα Προπύλαια υπέρ των πολιτών της, να βγω στα τηλεοπτικά παράθυρα να αναλύσω ζωτικής σημασίας στοιχεία όπως ποιο είναι το αγαπημένο ξενυχτάδικο του Μουμπάρακ και να προβληματιστώ με το εάν πίσω απο την εξέργεση κρύβονται οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι, οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι ή τα Νεφελίμ.
Οπότε ανακεφαλαιώνω:
Βάλτε μου ένα κιλό spread, 1/4 αναδιάρθρωση, μισό κιλό τρομοκρατία και μια εξέγερση στην Αίγυπτο για "χώνεψη"!

ΑΠΟ

Σχόλια