ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη.


Tον αριθμό κτηματολογίου, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και το δελτίο ταυτότητας το οποίο και θα υποκαταστήσει θα περιέχει η Κάρτα του Πολιτη όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την κάρτα θα ενσωματωθούν και άλλες κάρτες, αλλά επισήμανε ότι θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα και ότι το υπουργείο εσωτερικών θα ακολουθήσει όλες τις συστάσεις της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

Ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε την «μετά ΚΕΠ εποχή» για το Δημόσιο. Μία εποχή που περνά μέσα από το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την εφαρμογή του, αλλά και την κάρτα του πολίτη.


Ο κ. Ραγκούσης για το νομοσχέδιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η δημόσια διαβούλευση του οποίου αρχίζει τις επόμενες ημέρες, είπε ότι μετά την ψήφιση του, που προσδιορίζεται γύρω στο Μάρτιο, και την εφαρμογή της από τις δημόσιες υπηρεσίες που θα είναι υποχρεωτική, ο πολίτης θα μπορεί να περιορίσει κατά πολύ τις παρουσίες του μπροστά στο χρονοβόρο γκισέ του Δημοσίου, ακόμα και τις επισκέψεις του στα ΚΕΠ.

Μάλιστα ανέφερε και παραδείγματα που δεν θα χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες με πιο χαρακτηριστικό αυτό που αφορά το «ακριβές αντίγραφο».

Επίσης τόνισε ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα περιορίσει τη διαφθορά που αναπτύσσεται από τη σχέση πολίτη υπαλλήλου αλλά και το κόστος των συναλλαγών στο δημόσιο, αφού υπολογίζεται να μειωθεί 25%.

Επανέλαβε ότι ποτέ μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν του ζήτησαν απολύσεις από το δημόσιο.

Τέλος ο κ. Ραγκούσης είπε ότι αύριο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά υπό την προεδρία του, η υπουργική επιτροπή για το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή πολλών υπουργών.


Από

Υ.Γ. Η κάρτα παραβιάζεται ευκολα μην τρωτε παραμύθι, τα πραγματα ειναι πιο υπουλα, επιθυμουν οι κυβερνώντες το ηλεκτρονικο φακέλωμα πιεζόμενοι από τραπεζίτες, με σκοπό την παγκόσμια διακυβέρνηση, το επόμενο βήμα σε κανα 2-3 χρόνια θα ναι η κατάργηση της κάρτας και η εμφύτευση του τσιπ στο χερι δεν γινεται τιποτα τυχαία , ενα-ενα βγαινουν.

Σχόλια