Τέσσερις προσφορές για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στη Μεγαλόπολη.

Προσφορές από τέσσερις ομίλους κατατέθηκαν στο διαγωνισμό της ΔΕΗ, για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 50 MW στη Μεγαλόπολη. Πρόκειται για τις εταιρείες ΕΛΛΑΚΤΩΡ - ΒΙΟΣΑΡ, J&P Άβαξ-MARTIFER, ΤΕΡΝΑ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ - MCC. Το έργο πρέπει να παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι και ο ανάδοχος αναλαμβάνει και την πενταετή συντήρηση του πάρκου, καθώς και την κατασκευή υποσταθμού, την προμήθεια μετασχηματιστών, την προμήθεια των panels, τους μετατροπείς κ.λπ.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και θα τεθεί σε λειτουργία σε διάστημα 12 μηνών από την έναρξη των έργων. ...


Προσφυγή
Ας σημειωθεί πάντως ότι για το έργο εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ κυνηγετικού συλλόγου, που θεωρεί ότι τα φωτοβολταϊκά θα διαταράξουν τα θηράματα της περιοχής, αλλά η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» αποφάσισε να προχωρήσει με τις διαδικασίες του διαγωνισμού, εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Eξάλλου, η ΔΕΗ αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη ΡΑΕ την αίτηση για το μεγάλο φωτοβολταϊκό στην Κοζάνη, ισχύος 200 MW, ενώ ως το τέλος του χρόνου θα έχει προκηρύξει τη διαγωνιστική διαδικασία για το έργο, το οποίο συνδυάζεται και με μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών panels.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα φωτοβολταικα είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να αναπτυχθεί οικονομικά και χωρίς κόστος για το περιβάλλον. Είναι λοιπόν σημαντικό να αναλαμβάνονται τέτοια έργα.