"Είμαι 42 ετών άνεργος και τρώω στα συσσίτια εδώ και δύο μήνες"

Περισσότεροι από τους μισούς άπορους που καταλήγουν στα συσσίτια είναι πλέον Έλληνες λένε οι μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση αποκαλύπτουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο στις ασθενείς οικονομικές ομάδες. Στα συσσίτια μπορεί κάποιος να καταλάβει πως η ανάγκη για βοήθεια σε οικογένειες που μέχρι χθές τα έβγαζαν πέρα γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα.

Οι ίδιοι οι άνθρωποι που βιώνουν την κρίση στο πετσί τους εξηγούν στο Newsit την σκληρή πραγματικότητα που τους οδήγησε στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό.

Ο κ.Χρήστος στα 42 του χρόνια αναγκάστηκε να μπει στην ουρά για το συσσίτιο. Ήταν εργαζόμενος όμως πριν από ένα χρόνο έχασε τη δουλειά του και δεν κατάφερε να βρει άλλη ξανά. Σήμερα ζει με 240 το μήνα που παίρνει ως ενίσχυση από την πρόνοια. Τα χρήματα αυτά δεν φθάνουν για φαγητό, αν θέλει να μην καταλήξει άστεγος. Προτιμά λοιπόν να πληρώνει το ενοίκιο και όταν μπορεί τους λογαριασμούς του και να τρέφεται στο συσσίτιο. «Ούτε που μπορούσα να φανταστώ όταν έμεινα άνεργος πως θα καταλήξω εδώ που βρίσκομαι τώρα. Δεν βρίσκω δουλειά ούτε για μεροκάματο. Κλέφτης δεν μπορώ να γίνω και έτσι κατέληξα εδώ», μας είπε με παράπονο ο 42χρονος πρώην τεχνίτης.

Πριν από λίγο καιρό το Newsit είχε παρουσιάσει στοιχεία με βάση τα οποία μέσα σε ένα χρόνο οι άνθρωποι που προσέρχονταν στα συσσίτια είχαν διπλασιαστεί φθάνοντας στις 10.000 ημερησίως. Πλέον οι ανάγκες για επιπλέον μερίδες φαγητού αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθώς ανά δύο εβδομάδες πρέπει να εξασφαλίζονται περίπου 400 πιάτα φαγητού επιπλέον. Η κα Πίνη εθελόντρια στα συσσίτεια μιλώντας στο Newsit εξήγησε πως καθημερινά βλέπει Έλληνες να φθάνουν στους χώρους διανομής φαγητού και να ζητούν βοήθεια.

Σχόλια