Δοκιμαστικα motocross στην μεγαλοπολη

Χτες Σάββατο έγιναν οι χρόνοι για την σειρά εκκίνησης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross που διεξάγετε σήμερα στην πίστα της Πλάκας, στην Μεγαλόπολη...
Λόγο οικονομικής κρίσης ο προϋπολογισμός του αγώνα είναι χαμηλά με λιγότερους παρατηρητές κλπ. Επίσης δεν θα υπάρχει εισιτήριο ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές... (Προκειμένου να δημιουργηθεί μια καινούργια αρχή στην πίστα Motocross του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, ο Ο.Δ.Μ.Α.Α. κατόπιν πρότασης της Ο.Μ.Ε. , ανακοινώνει ότι δε θα υπάρχει εισιτήριο στον αγώνα για τον 7ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23 και 24-10-2010, στον προαναφερόμενο αγωνιστικό χώρο.)


Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με :
1ο Το Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα Μοτοσικλέτας της F.I.M
2o Τον Αγωνιστικό Κώδικα Μοτοσικλέτας F.I.M
3ο Τον Δικαιοδοτικό Κώδικα της Ο.Μ.Ε
4ο Το Γενικό Κανονισμό Αγώνων Μοτο cross της Ο.Μ.Ε
5ο Το Τεχνικό Κανονισμό Αγώνων Moto cross της F.I.M
6ο Τον Τεχνικό Κανονισμό Αγώνων Moto cross της O.M.E
7ο Την Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Κυπέλλων και επάθλων Ο.Μ.Ε
8ο Τον Παρόντα Ειδικό Κανονισμό.

ΑΓΩΝΕΣ
Οι αγώνες είναι motocross και προσμετρούν σύμφωνα με την προκήρυξη Πρωταθλημάτων της ΟΜΕ 2Ο1Ο.
Θα διεξαχθούν δε, δυο σειρές αγώνων διάρκειας 25΄ λεπτών και 2 γύρων ή οποίες θα προσμετρήσουν ως 2 ξεχωριστεί αγώνες για τις κατηγορίες mx1 και mx2, 2 αγώνες διάρκειας 18΄ λεπτών και 2 γύρων για την κατηγορία ΜΧ85 2 αγώνες διάρκειας 15΄ λεπτών και 2 γύρων για την κατηγορία (open) 2 αγώνες διάρκειας 12΄ λεπτών και 2 γύρων για την κατηγορία 65cc, και 2 αγώνες διάρκειας 15΄ λεπτών και δύο γύρων.
Για να θεωρηθεί ότι ο αναβάτης τερμάτισε πρέπει να καλύψει τα 3/4 της διαδρομής που κάλυψε ο νικητής και να πάρει σημαία τερματισμού μέσα σε 5΄ πέντε λεπτά από την στιγμή πού τερμάτισε ο νικητής. Στη μπάρα εκκίνησης οι αναβάτες καλούνται με βάση τους χρόνους που πέτυχαν στις χρονομετρημένες δοκιμές.

Σχόλια