ΟΜΟΛΟΓΙΑ: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΤΥΜΠΑΝΙΑΙΟ ΠΤΩΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !

Την ώρα που η ελληνική οικονομία πνέει τα λοίσθια, ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου και οι τρεις «γκαουλάϊτερ» της τρόικα (Σ. Ντερόζ της Κομισιόν, Κ. Μαζούχ της ΕΚΤ και Π. Τόμσεν του ΔΝΤ), έχουν συστήσει ένα περιφερόμενο θίασο (γνωστό και ως road show) που αυτές τις ημέρες δίνει κακόγουστες παραστάσεις από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα προκειμένου να καθησυχάσει (ματαίως!) τις αγορές.
Η τραγική ειρωνεία για αυτή την χώρα και τον ελληνικό λαό είναι ότι οι τέσσερις αξιοθρήνητοι «υπάλληλοι» δεν λένε τίποτα το ελπιδοφόρο για την ελληνική οικονομία, την οποία επί της ουσίας θεωρούν και οι ίδιοι αλλά και οι ακροατές τους από τις αγορές άταφο νεκρό.
Εκείνο για το οποίο προσπαθούν να πείσουν τις αγορές, δεν είναι το μέλλον αυτής της χώρας (αφού κανείς δεν πείθεται για αυτό) αλλά για το ότι η επίσημη χρεοκοπία αυτής της χώρας θα είναι καταστροφική για τις «περιφερειακές επενδύσεις και την ευρωζώνη».
Αυτό τόνισε καθαρά και ξάστερα σε συνέντευξη του στους Financial Times την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ως επιχείρημα στήριξης της Ελλάδας, ομολογώντας, περίπου, ανοιχτά ότι η τριμερής κηδεμονία στη χώρα μας και τα αλλεπάλληλα μνημόνια δεν επεβλήθησαν για να υπάρξει θετική διέξοδος για την ελληνική οικονομία αλλά για να περισωθεί (ματαίως) το ευρώ και η ευρωζώνη, ως ιδιόμορφη Γερμανική «φυλακή» και «φυλακή» των πολυεθνικών σε βάρος των λαών της ΕΕ και κυρίως σε βάρος των λαών του πλανήτη.

Αντίθετα, η ελληνική οικονομία είναι το μεγάλο θύμα των προγραμμάτων λεηλασίας, το οποίο, πάσει θυσία, ακόμα και ως «πτώμα» πρέπει να κρατηθεί όρθιο για ευρύτερους και συνολικότερους λόγους που αφορούν τη μακροημέρευση της νεοφιλελεύθερης «παγκοσμιοποίησης».
Αυτά ουσιαστικά είχε δηλώσει άλλωστε και ο Όλι Ρεν πριν από ένα μήνα περίπου, δηλαδή πως μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα είναι καταστροφική για την Ευρωζώνη!
Ο Πωλ Τόμσεν από το ΔΝΤ, μιλώντας την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη σε επενδυτές του City του Λονδίνου, στα πλαίσια του θλιβερού road show, εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τις αγορές και εκβιαστικός προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τη χώρα και εφ’ όσον τηρήσει απαρέγκλιτα το μνημόνιο θα συνεχίσουν ως τρόικα τη χρηματοδότηση (δηλαδή θα παρατείνουν το «Μνημόνιο»), πιθανώς μέχρι τη μεταφορά όλων των «ομολόγων σκουπιδιών» της Ελλάδας στα κράτη μέλη και την ΕΚΤ.
Το κλείσιμο του ματιού προφανές. Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν πρόκειται να συμβεί (φρούδες ελπίδες!) όσο η τρόικα χρηματοδοτεί και όταν η τρόικα σταματήσει τη χρηματοδότηση οι πιστωτές (βλ. τράπεζες) δεν θα έχουν πλέον ελληνικά ομόλογα στα χέρια τους!
Τα παραπάνω δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία: ήδη λίγες ημέρες πριν κορυφαίο στέλεχος της JP Morgan, μιλώντας στο Bloomberg, υποστήριξε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί μνημόνιο μέχρι το 2020

πηγή

Σχόλια