ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2010», ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίπολη 24/9/2010
Με αφορμή την διεξαγωγή του διεθνούς αγώνα «Σπάρταθλον 2010», που ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Ακρόπολη και θα έχει τερματισμό στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος με μήνυμά του αναφέρεται στη συμβολική αξία του θεσμού, τον οποίο χαρακτηρίζει «άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ολυμπιακά ιδεώδη της φιλίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης».

«Το Σπάρταθλον αποτελεί την αναβίωση του άθλου του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, τον οποίο οι Αθηναίοι έστειλαν στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια, προκειμένου να ενισχυθούν οι ολιγάριθμες δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν μία πλημμυρίδα εχθρών, για τη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ.», αναφέρει ο Δ. Δράκος, πρόσθέτοντας ότι «πρόκειται για έναν θεσμό που φέρνει στο παγκόσμιο προσκήνιο την Πελοπόννησο και ειδικότερα τη Σπάρτη» και καταλήγει: «Σε μια εποχή που ο εχθρός πλέον δεν είναι η επιθετικότητα των Περσών αλλά η βαθύτατη οικονομική κρίση και η πολιτική του Μνημονίου που μεγενθύνει την ανασφάλεια του πολίτη, αφουγκραζόμαστε τα σημεία των καιρών και απαντάμε με το σχέδιό μας που έχει στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία. Ένα σχέδιο, που θα φέρει εμπρός μία Δυνατή Πελοπόννησο, έτοιμη για κάθε πρόκληση και κυρίως, για κάθε κατάκτηση».
ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 25-26/9
Το Σάββατο 25/9 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πραγματοποιεί περιοδεία στο νομό Αργολίδας.
Συγκεκριμένα στις 9.00 το πρωί, με αφετηρία την Πλατεία Αγίου Πέτρου μπροστά από το Δημαρχείο Άργους, ξεκινάει περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά και στα καταστήματα της πόλης, ενώ το απόγευμα περιοδεύει σε Φιχτιά, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Κουτσοπόδι, Σχοινοχώρι, Μαλαντρένι, με αφετηρία και πάλι την Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.
Την Κυριακή 26/9 το πρόγραμμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη περιλαμβάνει την παρακολούθηση των εκδηλώσεων για την 189η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.
Συγκεκριμένα στις 10.30 π.μ. θα παραστεί στην Αρχιερατική Δοξολογία, που θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτκό Ναό του Αγ. Βασιλείου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου και αμέσως μετά θα παρακολουθήσει την παρέλαση μαθητών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Σχόλια