Εmail από δημότη Μεγαλόπολης.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Στον δήμο Γόρτυνος που βρίσκεται στην Αρκαδία δίπλα από την Μεγαλόπολη συμβαίνουν αρκετά περίεργα πράγματα τα τελευταία χρόνια. Δήμαρχος τις δύο τελευταίες τετραετίες είναι ο Κωνσταντίνος Μιχόπουλος που δραστηριοποιείται με επιχείρηση στην Μεγαλόπολη. Η καταγωγή του είναι από το Άνω Κοτύλιο Καρύταινας.

Στον συγκεκριμένο δήμο λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των ανήμπορων δημοτών πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι τα τελευταία επτά χρόνια. Το πρόγραμμα αυτό ανήκει στην ΔΕΠΑ Μεγαλόπολης και επιχορηγείται από την ευρωπαϊκή ένωση. Λειτουργεί μόνο με δύο οικογενειακές βοηθούς και μία νοσηλεύτρια. Η μία οικογενειακή βοηθός είναι παντρεμένη με επιχειρηματία του δήμου που έχει το μοναδικό ελαιοτριβείο στην περιοχή, θεριστική μηχανή, γεωργικά μηχανήματα και πολλά κτήματα στην περιοχή. Συνεπώς οι οικονομικές δοσοληψίες και προσωπικές επαφές
με τους κατοίκους και ψηφοφόρους είναι πολλές. Έτσι ο δήμαρχος αποφάσισε η συγκεκριμένη βοηθός να μην κάνει καθαριότητες στα σπίτια των ηλικιωμένων αλλά να εργάζεται πλέον τους τελευταίους επτά μήνες ως γραμματέας-τηλεφωνήτρια στο δημαρχείο. Εξακολουθεί όμως να πληρώνεται από το Βοήθεια στο Σπίτι και να φαίνεται στις καταστάσεις ως εργαζόμενη σε αυτό και μάλιστα με βαρέα ένσημα και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας!

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη βοηθός είναι απόφοιτος της τρίτης γυμνασίου με χαμηλό βαθμό και δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες ή χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αξίζει να αναφερθεί ότι το γεγονός αυτό το γνωρίζουν και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης και οι δήμαρχοι Φαλαισίας και Τρικολώνων μιας και η ΔΕΠΑ Μεγαλόπολης παρέχει υπηρεσίες στους δήμους Μεγαλόπολης, Γόρτυνος, Φαλαισίας και Τρικολώνων έχοντας ως προϊστάμενο τον δήμαρχο Μεγαλόπολης. Και παρά τις ελλείψεις που έχουν οι παραπάνω δήμοι σε προσωπικό του Βοήθεια στο σπίτι δέχονται μία βοηθός να εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος. Βέβαια όλα αυτά ωχριούν μπροστά στον δήμο Μεγαλόπολης όπου απόφοιτος λυκείου εργαζόταν παράνομα πολλά χρόνια ως κοινωνική λειτουργός στην Βοήθεια στο Σπίτι ( πρόκειται για αντιποίηση αρχής), την έδιωξαν τελικά μετά από πολλά χρόνια χωρίς συνέπειες και τώρα την ξαναπρόσλαβαν χωρίς διαγωνισμό ως φυσιοθεραπεύτρια!

Περίεργο είναι και το γεγονός ότι ο δήμαρχος Γόρτυνος για τις όποιες υποχρεώσεις του στην Αθήνα χρησιμοποιεί αποκλειστικά το αυτοκίνητο της Βοήθειας στο Σπίτι παρόλο που ο ίδιος κατέχει ένα τζιπ μερσεντές, μια επιβατική μερσεντές, μια μπε εμ βε, ένα αγροτικό και άλλα δύο μικρά αυτοκίνητα. (1ο ΛΑΘΟΣ:Τα αυτοκινητα αυτά δεν ανοικουν στον ίδιο αλλα σε συγγενεις του) Το αυτοκίνητο της Βοήθειας σύμφωνα με τον νόμο προορίζεται αποκλειστικά για τις ανάγκες του προγράμματος και όχι για την εξυπηρέτηση του δημάρχου. Τις μέρες που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος το αυτοκίνητο η νοσηλεύτρια και η βοηθός δεν πραγματοποιούν επισκέψεις στους ηλικιωμένους.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον διπλανό δήμο Φαλαισίας όπου τζιποειδές που έχει παραχωρηθεί από το κράτος για τις εργασίες του δήμου το χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο δήμαρχος για τις κοινωνικές του υποχρεώσεις και για να πηγαινοέρχεται στην Καλαμάτα όπου και διαμένει. Η κατάσταση αυτή είναι χρόνια και οι δημότες πληρώνουν τις βενζίνες του δημάρχου και τις φθορές του αυτοκινήτου.

Επιπλέον ο δήμαρχος Γόρτυνος κατάγεται από το Άνω Κοτύλιο και κατέχει σε αυτό κάποια κτήματα και το πατρικό του σπίτι. Στις πρόσφατες πυρκαγιές του 2007 οι φωτιές έφτασαν ως την άκρη του χωριού χωρίς όμως να προκαλέσουν ζημιές. Το «μοναδικό» σπίτι που κάηκε ήταν το πατρικό σπίτι του δημάρχου από το οποίο μέσα από τις ανάλογες διαδικασίες πήρε αρκετά μεγάλη αποζημίωση όπως προβλεπόταν από τον σχετικό νόμο. Το σπίτι όμως αυτό ήταν πάνω από εκατό χρονών και οι φθορές που είχε υποστεί ήταν αποκλειστικά λόγω της παλαιότητας του και όχι από

Αξιοπερίεργο είναι και το γεγονός ότι ο ένας γαμπρός του δημάρχου που είχε προσληφθεί ως ειδικός φρουρός εργαζόταν στην Τρίπολη παρόλο που δεν προβλεπόταν θέση ειδικού φρουρού για το Α.Τ. Τρίπολης και τώρα έχει πάρει μετάθεση στον τόπο διαμονής του στην Μεγαλόπολη ως αστυνομικός πλέον.

Στον δήμο Τρικολώνων η γυναίκα του δημάρχου ενώ ήταν διορισμένη σε κρατική υπηρεσία δεν πήγαινε στην εργασία της για μεγάλο χρονικό διάστημα παρόλο που πληρωνόταν κανονικά. Ήταν ένα είδος φαντάσματος με τακτικές όμως αποδοχές. Ο αδερφός του δημάρχου ενώ είναι ακόμα ενεργός υπάλληλος στην ΔΕΗ ακολουθεί τις συνήθειες της νύφης του. Πληρώνεται κανονικά, φαίνεται στις καταστάσεις ως εργαζόμενος αλλά έχει να εργαστεί, να παρουσιαστεί στην εργασία του χρόνια. Ο ίδιος μαζί με τον δήμαρχο διατηρούν ερωτική σχέση με την οικογενειακή βοηθό του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι του δήμου Τρικολώνων. Η συγκεκριμένη υπάλληλος απολαμβάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης εις βάρος βέβαια των υπολοίπων εργαζόμενων.

Αυτοί είναι οι εκλεκτοί που θέλουμε να μας διοικούνε? Σε αυτούς πάνε τα λεφτά μας? Αυτοί είναι που θα μας κυβερνήσουν και την επόμενη τετραετία? Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δήμαρχοι στερούνται ανωτέρας μόρφωσης και βασικών προσόντων. Θέλουμε μορφωμένους, σωστούς και αξιοκρατικούς άρχοντες.

Ένας αγανακτισμένος δημότης (ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
aganaktismenos eisai???? den nomizo...k therizoallonistikes mixanes exo 2 oxi 1....tin 1 an thes stin xarizo na gineis k esu viomixanos...auti i leitourgos pou douleuei sto voitheia sto spiti oti kanei mporei i gunaika gia na suntirisei auti k o antras tis ta 3 paidia tis...iparxoun k ipoxreoseis mia oikogeneia stis meres mas den mporei na kratithei apo 1 mono mistho...erxontai diskoles epoxes prepei kati na kanoume k emeis gia to mellon ton paidion mas,kapos prepei na ta megalosoume...an thes sta poulao ola...ela parta esu k gine viomixanos na papseis na eisai aganaktismenos...sa den ntrepesai leo ego...pou pianeis sto stoma sou oikogeneies...koita ti dikia s pou apokleietai na exeis gt eisai monos ap oti fainetai k den exeis apo pouthena na sturixteis k den exeis ti na kaneis k les oles autes tis aidies...(p.s. ti 1 mixani pou tha s doso den tha exei erkontision etsi na deis pos vgainei to psomi mesa sti zesti k sto kausona)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αγανακτησμενε πολιτη μαλλον δεν μενεις στην μεγαλοπολη(γιατι δεν αναφερεις τιποτα για τον δημαρχο της μεγαλοπολης),να δεις στον δημο της μεγαλοπολης τι γινεται... να σε βοηθησω λιγο για να αγανακτησεις πιο πολυ,δουλευει υπαλληλος που δεν ανηκει στο προσωπικο του δημου.τουλαχιστον η γυναικα που αναφερεις ειναι εργαζομενη ΝΟΜΙΜΗ!
Ο χρήστης Γιώργος είπε…
Εγώ έχω να πω ότι σωστότερη επαγγελματίας από την βοθό της Καρύταινας δεν υπάρχει. Ηθική,ενάρετη,σωστή οικογενειάρχισσα και με μεγάλο ζήλο για την δουλειά της. Έχω συνεργαστεί μαζί της και έχω μείνει έκπληκτος από την εργατικότητα της. Νομίζω ότι τα σχόλια δεν αφορόυν ντην συγκεκριμένη βοηθό αλλά εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων εκλογών.¨οσον αφορά την βοηθό των Τρικολώνων πρόκριται για μία τίμια εργαζόμενη που δουλεύει για την οικογενειά της χωρίς να έχει δοσοληψίες προσωπικές με τα αναφερθέντα ονόματα.Συνεργάζομαι μαζί της τα τελευταία χρόνια και δεν έχει δώσει τροφή για σχόλια ποτέ! Είναι αυστηρά προσηλωμένη στην δουλειά της και στα παιδιά της. Τα συγκεκριμένα σχόλια προς το πρόσωπο της είναι κακεντρεχή και προέρχονται από κακόβουλους, αμόρφωτους επαρχιώτες που όταν σε δουν να μιλάς με έναν άνθρωπο αμέσως να σου βλάλουν το όνομα. Έρχονται εκλογές αλλά μην σπιλώνουμε ονόματα και οικογένειες. Δεν αποκρύπτω τα στοιχεία μου και αμύνομαι με σθένος για τις συγκεκριμένες δύο εργαζόμενες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα σας παρακαλούσα να διαγραφεί η συγκεκριμένη αναρτηση. Δεν εξυπηρετεί τίποτα παρά μόνο σπίλωση.
Ο χρήστης αννα είπε…
οχι γιατι να την σβεισει; απαντηστε σε οτι λεει ο πολιτης...
Ο χρήστης Γιώργος είπε…
Ξαναλέω επειδή είμαι συνάδελφος με την βοηθό των Τρικολώνων οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν ισχύουν. Η συγκεκριμένη δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα για σχόλια και είναι άψογη στην εργασία της. Πιο μεγαλόψυχο και καλόκαρδο άνθρωπο δεν έχω γνωρίσει. Και δεν έχω διακρίνει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση σε βάρος μου ή των υπολοίπων εργαζομένων. Όλοι έχουμε την ίδια αντιμετώπιση και συνεργαζόμαστε αρμονικά. Μην δημιουργούμε τώρα προβλήματα χωρίς να υπάρχει λόγος. Ύπαρχουν οι καθημερινές δυσκολίες του επαγγέλματος,η αβεβαιότητα για την συνέχιση του προγράμματος δεν χρειάζεται τώρα και ένας τέτοιος πόλεμος. Οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν ευσταθούν και εξάλλου δεν μας αφορούν οι προσωπικές σχέσεις του καθενός. Είναι άδικο για την ίδια,για την οικογενειά της και για τον δήμαρχο ο οποίος μας φέρεται άψογα και μας στηρίζει διαρκώς. Παρακαλώ να σβηστεί το συγκεκριμένο κομμάτι αν όχι όλο όπως ζήτησε πριν και ο ανώνυμος.