Email από την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ‏

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΡΙ


Την Κυριακή 25ην Ιουλίου 2010, στο χωρίο Πάπαρι του Δήμου Βαλτετσίου, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου με τη συνεργασία του Νομάρχου Αρκαδίας κ. Δημητρίου Κωνσταντόπουλου και του επιχωρίου Δημάρχου Βαλτετσίου κ. Νικολάου Παπανικολάου, εκδήλωση προς τιμή των υπηρετούντων στην Πρωτ/θμια και Δευτ/θμια Αυτοδιοίκηση, των διατελεσάντων Δημάρχων με το Καποδιστριακό σύστημα και πάντων των Αρκάδων Δημάρχων ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Η όλη εκδήλωση άρχισε με Αρχιερατική Θεια Λειτουργία η οποία τελέσθηκε στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πάπαρι Αρκαδίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας...

και Κυνουρίας κ. κ. Αλεξανδρου, πλαισιωμένου εκ του Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Θεοκλήτου Αθανασοπούλου, του Γενικού Αρχιερατικού π. Θεοκλήτου Ντούλια, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τριπόλεως π. Βενεδίκτου Καρύδη, πλήθους Ιερέων και του Διακόνου της Μητροπόλεως. Τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας έψαλλε και απέδωσε άριστα ο Αρκαδικής καταγωγής Ιεροψάλτης κ. Φώτιος Μάνταλος, ο οποίος ψάλλει εις τον Ιερό Αγ. Αναργύρων Ν. Σμύρνης στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης, τέλεσε την εις Διάκονο Χειροτονία του Παναγιώτου Αγριόγιαννη, μιλώντας συνάμα δια την υψηλή ευθύνη που αναλαμβάνει ο Κληρικός στην σημερινή δύσκολη εποχή που διάγουμε.

Εν συνεχεία μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εις την οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου κληθέντος, στον προαύλιο χώρο του Ναού, κάτω από την σκιά του υπέρ- αιωνόβιου Πλατάνου, και σε ένα πανέμορφο περιβάλλον που δέσποζε το πράσινο και η φύση καθήλωνε τους πάντες, άρχισε το Δεύτερο μέρος της όλης εκδηλώσεως.

Αρχικά λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Βαλτετσίου κ. Νικόλαος Παπανικολάου, καλωσόρισε την ομήγυρη των καλεσμένων Δημάρχων της Αρκαδίας, επί << Καποδίστρια >> και των Αρκαδικής καταγωγής Δημάρχων, γνωρίζοντάς τους το όλο σκεπτικό της οργανώσεως αυτής, ως μικρό αντίδωρο της προσφοράς τους προς τον λαό. Ευχαρίστησε πάντας δια την παρουσία τους, ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροπολίτην για την μεγάλη τιμή που κάνει για τους συναδέλφους του Δήμαρχους καθώς και τον κ. Νομάρχη Αρκαδίας δια την σημαντική του αρωγή σε όλη την εκδήλωση, καθώς και για το γεύμα που προσέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους. Έκλεισε με τις καλύτερες ευχές του προς όλους, εν όψει του νέου συστήματος << Καλλικράτη >>.

Ο Νομάρχης Αρκαδίας αναφερόμενος στην όλη εκδήλωση δήλωσε συγκινημένος που η Εκκλησία και η πολιτεία από κοινού συμπορεύονται και στη συνέχεια ευχαρίστησε και καλωσόρισε πάντας στην εκδήλωση. Ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτην Μαντινείας και Κυνουρίας δια την πρωτοβουλία του αυτή και ευχήθηκε και αυτός τα καλύτερα στους συναδέλφους του, που υπηρετούν τον Λαό αυτή την δύσκολη εποχή. Έκανε δε και αναφορά στον μεγάλο αριθμό των Αρκάδων, οι οποίοι υπηρετούν την Αυτοδιοίκηση στην χώρα μας.

Αμέσως μετά ο Σεβ. Μητοπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος αφού έλαβε τον λόγο αναφέρθηκε στο σκεπτικό της όλης πρωτοβουλίας του. Δήλωσε ότι η Τοπική Εκκλησία έχει υποχρεώση να τιμήσει και αυτή τους υπηρέτες του Λαού, οι οποίοι σηκώνουν τον δικό τους σταυρό και κοπιούν δια την αναδιοργάνωση των Πόλεων τους και την συντήρηση και βοήθεια που χρειάζεται η ύπαιθρος. Έκανε εκτενή αναφορά στον λόγο για τον οποίο επελέγη ο τόπος της εκδηλώσεως αυτής, το μικρό χωριό Πάπαρι, αναφέροντας εν συντομία την ιστορικότητα του Χωριού από τα βάθη των αιώνων, αλλά και παραλλήλως, ότι συνδιοργανωτής της εκδηλώσεως ήταν και ο Δήμαρχος Βαλτετσίου κ. Νικόλαος Παπανικολάου, στον οποίο ανήκει και το Δημοτικό Διαμέρισμα Πάπαρι. Αφού καλωσόρισε και αυτός με την σειρά του τους παρευρισκομένους και τους συνεχάρη δια το έργο τους, τους απένειμε τον ΧΡΥΣΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ των ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ της Ιεράς Μητροπόλεως , μαζί με το συνοδευόμενο δίπλωμα τιμής.

Οι τιμηθέντες στην εκδήλωση ξεπέρασαν τους πενήντα, απουσιαζόντων ολίγων, λόγω προγραμματισμένων εκδηλώσεων στις έδρες τους.

Τίμησαν με την Παρουσία τους την εκδήλωση ο Αρκάς Βουλευτής κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος Γενικός Γραμματέας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, υποψήφιοι πολιτευτές της Αρκαδίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πλήθος λαού και οι κάτοικοι του Χωρίου Πάπαρι.

Παρατέθηκε πλούσια τράπεζα προς όλους με τοπικά εδέσματα, οι φιλοξενούμενοι εν συνεχεία, παρακολούθησαν χορευτικό πρόγραμμα, από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου των Απανταχού Παπαραίων, οι οποίοι αφίχθησαν εξ Αθηνών προς τούτο καθώς και από τον εν Τριπόλει Χορευτικό Όμιλο Τριπόλεως, που ευχαρίστως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για να συμμετάσχει στην όλη εκδήλωση .

Ευχόμαστε προς πάντας καλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα τους και τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους στο μικρό και Ιστορικό Χωριό μας.

+ Ιερεύς Ιωάννης Κ. Σουρλίγγας

Εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Πάπαρι

Σχόλια